В Україні - епідемія кору: Лікар розповів, як уникнути зараження

Чи потрібне щеплення від кору? Відповідає інфекціоніст.

Кір у дітейПро це повідомляє "Главком", передають Патріоти України .

Заслужений лікар України, дитячий інфекціоніст Сергій Крамарьов в інтерв’ю «Главкому» розповів, як запобігти захворюванню на кір.

За його словами, варто дотримуватися двох порад.

«Порада одна - щеплення. Навіть зараз, в період епідемічного підйому, треба робити щеплення проти кору. В першу чергу, це стосується дітей, звісно. Але і дорослі також можуть зробити щеплення проти кору», - сказав лікар.

Крім того, він радить уникати місць, де багато людей.

«Джерело інфекції може бути будь-де», - зазначив Крамарьов.

На зауваження, що серед дітей, які зараз захворіли на кір, є дитина, яка була щеплена, лікар сказав, що теж можливо.

«Згідно з наукою вакцинологією, до 10% дітей можуть не відповідати повноцінно на щеплення. Така людина може захворіти, але кір у неї буде перебігати легко і без ускладнень. Так що, все одно щеплення робити треба», - підкреслив Крамарьов.

Як повідомлялося, станом на 11 січня, у Києві зафіксовано 66 випадків захворювання на кір, із них 54 – діти. У медичних закладах Києва з’явилися плакати із закликами вакцинувати дітей проти кору. Також столична влада проінформувала, що дітей без щеплень проти кору не будуть пускати до закладів освіти.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...