У центрі свята - Ковчег Завіту: Як православні в Ефіопії святкують Водохреще (фото- та відеофакти)

Невідомі традиції святкування Водохреще у екзотичній Ефіопії.

Святкувати Водохреще (Тімкет) в африканській Ефіопії почали у четвер 18 січня. Завершать у суботу 20-го. Свято супроводжується різними культурними та релігійними заходами, повідомляють Патріоти України.

Тімкет у Ефіопії — яскраве свято православних християн. В його основі — релігійні процесії, присвячені Ковчегу Завіту. Супроводжуються піснями та танцями, розповідає Xinhua.

Водохреще (Тімкет)  у Ефіопії - яскраве триденне свято.  Зосереджене довкола Таботів - символів Ковчегу Завіту. Супроводжується парадами з релігійними піснями та обрядом обливання водою чи купанням

Першого дня від кожної православної церкви йде урочиста процесія. На чолі несуть муляж Ковчега Завіту (Табот місцевою мовою) — скриню, куди Ной склав таблички з 10 Божими заповідями.





Другий день — 19 січня чи 20 січня високосного року — головний у святкуванні. Радісна процесія несе Табот назад до своєї церкви.

Цього року сотні тисяч віруючих зібралися на площі Ян-Меда, найбільшому відкритому майданчику в столиці країни Аддіс-Абебі. 11 Таботів знаходилися в наметах, повідомляє Anadolu Agency. Вірян поливали священною водою, над якою молилися цілу ніч. Церковники в яскравих вбраннях співали релігійні піснні.

В багатотисячному натовпі почалася тиснява, повідомляє Fox News. Патріарх Абуна Матіас говорив про важливість миру, любові, співчуття та милосердя.


Третій день — День святого архангела Михаїла. Лише його Табот бере участь у святкуваннях.

19 січня в Україні традиційно святкується Водохреща. Є завершальним святом у різдвяно-новорічному циклі. "Між Різдвом і Хрещенням жінки завжди ворожили, - каже письменниця Лада Лузіна, - Цей період ділиться на святий і страшний тижні. Починали під Різдво. Закінчували на Василя і Маланку. Є цікава легенда щодо появлення чортів на Землі в період різдвяних святок. Вважається, що Бог так сильно зрадів народженню сина, що дозволив нечистій силі гуляти два тижні від Різдва до Хрещення. В цей час можна зустріти чорта під маскою сусіда. До похрещення Русі вважалось, що на Різдво ходять духи покійних родичів."

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...