"УПА - відповідь нескореного народу": Нова безкоштовна гексостратегія від інституту пам'яті підкорила українців

Більш ніж 1000-м тиражем розійшлася гра про українських повстанців.

Український інститут національної пам'яті випустив настільну гру "УПА - відповідь нескореного народу". Головна ідея - популяризація історії новими засобами. Про це повідомило видання Газета.ua, передають Патріоти України.

За словами розробників, вона дає можливість дітям та підліткам відчути себе справжніми командирами повстанців. Учителі історії можуть використовувати гру, як елемент підготовки учнів до ЗНО з цієї теми.

Гра побудована за принципом гексостратегії, коли ігрове поле ділиться на шестикутники, замість квадратів, як у шахах. Так є більше варіантів ходів. Це поле накладається на військову мапу. На ній зображені населені пункти, які захоплені німцями чи НКВДистами.

Гра про повстанців створена за мотивами гексостратегії

"Учасники гри, формуючи свої загони, повинні пробувати їх звільняти, як це робили УПА. Є різні цікаві фішки - "зрада", "бофон", "підпілля". Гра створена на основі неупереджених фактів про діяльність організації. Щоб дитини сама для себе зробила висновки - хто були ці люди і за що вони боролися. Ставила цілі й пробувала їх досягти. Обмеженими ресурсами учасники борються зі значно переважаючими силами дивізій НКВД, Вермахту і Шуцполіції. Так діти краще розуміють, чому ця боротьба була такою довгою, незважаючи на всі обставини", - розповідає головний спеціаліст відділу організації заходів УІНП Володимир Поліщук.

Гра безкоштовна, її можна отримати надіславши запит до Інституту Нацпам'яті від школи, громадської організації чи історичного гуртка. Україною вже розійшлося понад тисячу примірників.

Крім того, вона є у вільному доступі на офіційному сайті інституту. Її розробили львів'янин Юрій Смертига разом зі спеціалістами Інституту, Центром дослідження визвольного руху та Українським кризовим медіа-центром. У посібнику використані фото, документи та ілюстрації з архівів України, Німеччини, США.

__

Це вже не перша гра, яку розробили в інституті. У 2017 році презентували настільну гру "Українська революція 1917-21 рр. Сто років боротьби". До гри входять навчальні матеріали, які поглиблюють знання історії.

Джерело: Газета.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...