А як же війна? "Укрзалізниця" зробила багатомільйонне замовлення у російської віртуальної фірми

Тендерний комітет допустив до участі в аукціоні тільки двох учасників, які пропонували продукцію одного російського виробника.

Філія "Центру сервісного забезпечення" ПАТ "Укрзалізниця" провела тендер на закупівлю 450 кубометрів важкогорючої фанери за 13,85 млн гривень. Тендерний комітет допустив до участі в аукціоні тільки двох учасників, які пропонували продукцію одного виробника — російського АО "Архангельський фанерний завод", повідомляють "Патріоти України".

Пропозиції інших учасників були відхилені через невідповідність технічних характеристик. Зокрема, замовник чітко визначив марку фанери — ПФА-Т, яка виготовляється тільки на російському заводі. Українські ж виробники виготовляють інші моделі важкогорючої фанери.

Середня вартість одного кубічного метру фанери ПФА-Т становить майже 31 тис. гривень. Така ціна майже на третину дорожча, ніж вартість цієї фанери на ринку Росії.

Учасники аукціону — ТОВ "Енерго Строй Сервіс" та ТОВ "Спецторгснаб" — надали аналогічні документи про представництво інтересів у тендері УЗ російського АО "Архангельський фанерний завод" та його українського дистриб’ютора ТОВ "Оріон-Плюс". Різниця пропозицій становить 545 гривень, учасники не зробили жодного пониження стартової ціни.

Переможцем тендеру стало ТОВ "Енерго Строй Сервіс", зареєстроване у грудні 2017 року. Тендер на 14 млн гривень став першою перемогою фірми у державних закупівлях.

Зареєстрована фірма у житловій багатоповерхівці в Києві. У реєстраційних документах не вказаний ні номер приміщення, ні під’їзд, у якому має бути розташований мультимільйонний постачальник УЗ. Розмір статутного капіталу ТОВ становить 100 гривень, які розподілені між двома власниками — Ростиславом Градовим і Сергієм Мисюком. Обидва фігурували у реєстраційних справах із понад 50 різних підприємств.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...