Укравтодор презентував першу в Україні систему зниження швидкості руху Traffic calming measures (відео)

Систему Traffic calming measures ("уповільнення трафіку дорожнього руху") презентовано у місті Лохвиця Полтавської області. На об'єкті встановлено сонячні батареї - територія висвітлюється вночі, а покажчики помітні з відстані кількох метрів.


Укравтодор презентовал в городе Лохвица Полтавской области первую в Украине систему Traffic calming measures ("замедление трафика дорожного движения"). Об этом сообщает пресс-служба ведомства.

Через г. Лохвица проходит региональная автодорога Р-60 Кролевец-Конотоп-Ромны-Пирятин, которая соединяет Сумскую и Полтавскую области международной автодорогой М-03 Киев-Харьков. Эта дорога имеет высокую интенсивность движения, пояснили в Укравтодоре.

Traffic calming measures - это комплекс мер в странах ЕС, направленный на принудительное уменьшение скорости водителей на въездах в населенные пункты. Проехать ограничители движения со скоростью более 60 км/ч невозможно. Как пояснили в Укравтодоре, в отличие от так называемых "лежачих полицейских", Traffic calming measures не вредит автомобилю и не создают неудобств для пассажиров авто.

На объекте установлены солнечные батареи - территория освещается ночью, а указатели заметны с расстояния нескольких метров. Дорожные знаки и другие элементы оборудованы антивандальным покрытием. В дорожную разметку встроенные светоотражающие элементы "кошачий глаз".


В Укравтодоре отметили, что в рамках трехлетней программы повышения безопасности на дорогах планируется обновить технические стандарты проектирования и строительства дорог, автоматизировать контроль за скоростью транспортных средств, обустроить 1000 наземных пешеходных переходов с островками безопасности, освещением, дорожными знаками и разметкой, построить объездные дороги у населенных пунктов.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...