Українці у жовтні зможуть побачити 2 зорепади - Драконіди і Оріоніди

Якщо погодні умови будуть хорошими, і місяць не буде занадто яскравим, є шанс побачити цих два вражаючих зорепади.

У жовтні українці матимуть шанс побачити відразу два астрономічних явищ - зорепади Драконіди і Оріоніди. Про це Патріоти України повідомляють з посиланням на TimeAndDate.

Якщо погодні умови будуть хорошими, і місяць не буде занадто яскравим, є шанс побачити цих два вражаючих зорепади.

Пік зорепадів можна побачити у Києві

Очікується, що метеоритний дощ Драконіди цього року досягне свого піку 8-9 жовтня. Драконіди зобов'язані своїм ім'ям сузір'я Дракона і виникають, коли Земля проходить крізь пил від комети 21P/Джакобіні - Ціннера.

Оріоніди - другий метеоритний дощ у жовтні. Зазвичай він досягає піку у ніч на 21 жовтня - рано вранці 22 жовтня, а видно його буде з 2 жовтня по 7 листопада.

Драконіди найкраще буде видно жителям Північної Америки, Європи та Азії. Ті, хто живе ближче до екватора в Південній півкулі, також, можливо, побачать кілька з метеорів Драконід. Щоб насолодитися метеоритним дощем, астрономи пропонують знайти дві найяскравіші зірки сузір'я Дракона - Етамін і Растабан. На відміну від інших метеорних потоків, найкращий час для перегляду Драконід - відразу після того, як сідає Сонце, і прямо перед настанням темряви.

Кращий час для спостереження за Оріонідами - час відразу після півночі і прямо перед світанком. Фаза першої чверті Місяця дозволить легко побачити цей метеорний потік як у Північній, так і у Південній півкулі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...