Український фотограф-любитель переміг у престижному світовому конкурсі зі знімками нічних розваг Китаю (фото, відео)

Знімки нічного Китаю любителя лишили далеко позаду тисячі визнаних профі.

Сергій Мельниченко став першим українським фотографом, який отримав престижну світову премію, що вважається у професійному світі аналогом "Оскара". За неї змагаються кілька тисячі майстрів з усіх країн, а перемогу здобув фотограф-любитель з Миколаєва, повідомляють Патріоти України.
Фото: Сергій Мельниченко.

 Фото: Сергій Мельниченко

Відзнаку Der Leica Oskar Barnack Award українець отримав у Берліні за серію світлин із-за лаштунків нічної індустрії розваг у Китаї.




Туди Сергій поїхав підзаробити танцюристом і там почав знімати красу у софітах, гламур на сцені та втому, пияцтво, передозування наркотиками і сльози безвиході за кулісами.



"Ось ця фотографія – одна з найбільш потужних для мене. Дівчина заносить свою подругу на плечах, та у відключці, забігає охорона, керівництво, починають її приводити до тями", - розповів Мельниченко.

Численні критики, оцінюючи його світлини, зауважили, що саме завдяки тому, що Сергій і сам був частиною цієї кухні розваг, він зміг передати на світлинах усі реалії. "Ми відчуваємо країну, де це було. Важливо, що вдалося Сергію передати – це стан. Почуття цих дівчат, які працюють на сцені, їхні емоції, які вони висловлюють поза сценою, їх життя", - пояснила засновник арт-простору Face Fundation Тетяна Миронова. Роботи українця вже об’їхали десятки країн, і теперішня виставка в столиці, по суті, фінал його життя розваг. Адже Мельниченко не приховує, що шукав себе в багатьох напрямках, а знайшов у фотографії. Перемога в конкурсі принесла йому ще й 10 тисяч євро. Завдяки чому Сергій вже має в роботі чотири нових фотопроекти і дуже скоро представить їх світу.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...