Українські заробітчани знайшли альтернативу Польщі та Росії

Яка ж країна тепер заманює молодих фахівців і спокушає високими зарплатами?

В українських заробітчан з’явилася альтернатива Польщі та Росії: чимало співвітчизників відкрили для себе переваги роботи в Китаї.

Саме тому біля посольства КНР, навпроти Маріїнського парку, можна побачити величезні черги по кілька сотень людей, які виростають там з опівночі, пишуть "Вісті".

Віза в Китай коштує 100-130 доларів й отримати її нелегко, зважаючи на кількість бажаючих. Люди займають чергу за багато годин, аби потрапити в посольство. Серед них не тільки туристи, а й ті, хто прямує в Піднебесну заробити, та підприємці, котрі хочуть там вести бізнес.

Люди кажуть, найчастіше в Китай їдуть працювати вчителями й танцюристами, а також на виставки товарів у Шанхай, Пекін або Гуанчжоу. Цікавить ця країна й аграріїв. Найчастіше там потрібна молодь, яку, в свою чергу, приваблюють високі зарплати.

За словами керівника центру розвитку туризму України Володимира Царука, українці відкривають в Піднебесній філії своїх фірм або курирують збут власних товарів на китайських ринках. Багато підприємств з виробництва гаджетів, текстилю відправляють туди своїх людей, щоб контролювати якість робіт, при цьому людина вважається співробітником в Україні, але живе у Китаї й укладає там угоди.

Колишній тренер з фітнесу Олексій Павленко, який працював у Китаї охоронцем у клубі, каже, що китайці спокійні, навіть коли вип’ють, а люди зі світлою шкірою в якості охоронців дуже популярні у Піднебесній, бо є ознакою статусу. Згодом він став барменом в іншому закладі, де дуже задоволений умовами роботи та заробітком.

Підприємці, котрі возять товар з Китаю, переконують, що з громадянами КНР приємно працювати, бо вони "порядні партнери й рідко коли обманюють".

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...