Україна закупить старі вертольоти на 18 млрд грн, розгорівся скандал

Відомий журналіст не стримує емоцій.

Україна закупить у французької компанії "Airbus Helicopters SAS" 55 вертольотів вартістю 554,29 мільйонів євро (18,23 мільярди гривень). Як повідомляють Патріоти України, про це йдеться у повідомленні в системі "Прозорро".

Як стало відомо, до 2022 року Україна отримає 55 вертольотів у різних конфігураціях – аварійно-рятувальних, для Національної гвардії, для Державної служби України з надзвичайних ситуацій. При цьому 21 з 55 вертольотів моделі Н225 будуть вживаними.

Йдеться про вертольоти, виготовлені у 2007-2012 роках, що матимуть ступінь зносу 50% і не менше 300 льотних годин залишкового корисного використання.

Гарантійний строк на вживані вертольоти становить рік від прийняття на заводі або 600 льотних годин, для нових – три роки від прийняття на заводі або 2 тис льотних годин.

Така інформація вкрай обурила відомого українського журналіста Юрія Ніколова, який опублікував гнівний допис на своїй сторінці у Facebook.

"Зрозуміло що сама історія із закупівлею французьких вертольотів в борг на 18 мільярдів гривень - це взагалі верх короткозорої ср*корукості - дурні гроші виводяться за кордон на шкоду своєму виробництву. Але я навіть в страшному сні не міг припустити, що купувати будуть беушні вертольоти", - написав він.

При цьому журналіст зазначив, що "коли скоро прийде час ремонту вживаного мотлоху, ми ще раз прих*їємо від цін на запчастини і вартості ремонтів".

"Але Аваков (голова МВС Арсен Аваков, - Апостроф) тоді вже звалить і буде з італійських еб*нів спостерігати, як держбюджет України платить і платить, платить і платить за беушні вертольоти", - обурюється журналіст.

Він також зазначив, що вживані вертольоти "Аваков підчепив для України" після того, як один з них впав в Північному морі і норвезькі нафтовики, які їх раніше купили, відмовилися від всієї партії.

"Тож, український барига тупо викупив те, від чого в Європі відмовилися як від небезпечного", - резюмував Ніколов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...