Україна ще більше ускладнить життя російському бізнесу на своєму ринку

Російській арматурі перекриють вхід на український ринок, тим самим надаючи суттєві шанси українським виробникам сталевого прокату, найбільшим з яких в Україні є "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Україна вводить остаточні антидемпінгові мита для арматури і катанки, що поставляється з РФ, терміном дії 5 років і розміром 15,21%. Повідомлення про дане рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр", передають Патріоти України.

У повідомленні комісії зазначається, що в процесі проведеного розслідування було встановлено факт демпінгу російської продукції, що поставляється на український ринок.

Тим самим було завдано істотної шкоди національному товаровиробнику, яка підтверджується зниженням його соціально-економічних показників в період з 2014 по 2016 рік.

Про це свідчать наступні показники:

скорочення обсягів виробництва - 8,55%

скорочення обсягів використання виробничих потужностей - 10,85%

зниження частки українського виробника (7,20%) і обсягів продажів його продукції на внутрішньому ринку - 1,75%

скорочення персоналу - 15,37%

зниження обсягу інвестицій - 8,01%.

Остаточні антидемпінгові мита будуть застосовуватися щодо арматурного прокату з діаметром від 6 до 40 мм і катанки з діаметром від 5,5 до 14 мм.

Найбільшим виробником сталевого прокату в Україні є "ArcelorMittal Кривий Ріг". Завод спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...