Україна може втратити десятки мільярдів гривень: Названо причину

Рекордну суму грошей може бути втрачено через податкові пільги.

Про це зазначено в супровідних матеріалах до держбюджету № 7000, Патріоти України з посиланням на 24-й Канал.

Загальний обсяг податкових пільг виросте в наступному році на 1,1 мільярда гривень. Показник становитиме до 26,3 мільярда.

Цього року очікують фіскальні втрати державного і місцевого бюджетів через податкові пільги, які є на рівні 15,2 мільярда гривень. Цей показник є найнижчим за останні роки.

За інформацією видання Finclub, у 2015 році втрати сягали понад 55 мільярдів гривень. Останніми роками пільги скорочувалися через скасування пільг в аграрній сфері по податку на додану вартість (ПДВ). В інших сферах такі пільги залишаються. На ліки нараховується податок за ставкою 7%, обсяг пільг у 2018 році становитиме понад 16 мільярдів гривень.

За вагомістю друге місце посідають пільги зі сплати податку на нерухомість, які становитимуть майже 8 мільярдів гривень.

Крім цього, бюджет України втратить більше мільярда гривень на прибуток, 674 мільйони гривень акцизу. Не дорахується також 209 мільйонів гривень збору за паркування та 24 тисячі туристичного збору.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...