"У петлю завжди встигнеш": Незрячий житомирянин сам навпомацки змайстрував трактор і їздить на ньому (відео)

Олег Савчук втратив зір ще у 2009 році через нещасний випадок. Але любов до життя перемогла біду.

Незрячий житель села Горщик Коростеньського району, що на Житомирщині, сам змайстрував трактор і їздить на ньому. Про це повідомляє "Житомир.тудей".

Олег Савчук втратив зір у 2009 році через нещасний випадок. Але життєлюбство перемогло біду і чоловік продовжує жити повноцінно, навчатися, навпомацки виконувати будь-яку роботу і навіть керувати трактором. Трактор сконструював сам і використовує у господарстві.

"Сміття вивезти з дому, якогось гною привезти на город, дров з лісу привезти. Раму зробив, а потім до неї почав приліплювати все. "Москвичовський" міст стягнув, коробка і передній руль – МТ-шки, двигун – з мотоблока, хоч економний, солярочки налив і можна їздить",- розповідає Олег Савчук.

Спочатку їздити наосліп пробував на мотоциклі. Його привезли друзі-байкери. Було страшно, але, каже, з часом минуло. Головне, щоб поряд хтось був. З татом люблять їздити два сини і, особливо, маленька Маринка, 2-річна татова помічниця.

Старший син став для чоловіка очима. Максим допомагає татові в усьому, паралельно привчається до чоловічої роботи. Середня дитина – 9-річний Денис дуже любить навчатися. Батько зробив для дітей гойдалки, нещодавно закінчив альтанку, де родина збирається його послухати гру на гітарі.

Незрячий чоловік навчився електрозварюванню, яке давалось йому нелегко. Згодом навчився різати дрова, працювати із деревом. Він власними руками навпомацки збудував веранду, провів у хату воду, замінив електропроводку. Дружина чоловіка каже: покохала Олега з першого погляду. Тож цінує його старання і роботу, яку той виконує.

Друг родини Олександр Ходаківський говорить: не всі у селі вірять у те, що Олег не бачить. Мовляв, надто активний.

"Багато не вірить, що він сліпий, як можна сліпому зробити трактора, бесідку, двора забетонувати. Це все своїми руками. Приклад треба брати, бо для інших, які ведуть себе погано, то це інвалід і так працює", - каже чоловік.

А сам Олег Савчук мріє відремонтувати будинок і знайти можливість поліпшити фінансове становище родини. Решту для щасливого життя, каже, він має.

"Тримайтеся, не опускайте рук, пробуйте щось робити і воно обов'язково вийде. Особливо якщо є друзі, підтримка, жінка, діти, треба думати про них у першу чергу. У петлю завжди встигнеш, а жити намагатися треба", - каже Савчук.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...