У НБУ пояснили, чому осадові оклади керівництва зросли на сотні тисяч гривень

Виявилось, що зарплати підтягли за затвердженою радою НБУ методикою в зв'язку з їх приведенням до середньоринкового рівня.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі регулятора, повідомляють Патріоти України.

Як пояснили в НБУ, впродовж декількох років заробітна плата глави НБУ і заступників (членів правління Національного банку) залишалася незмінною - в кілька разів нижче середньоринкової заробітної плати членів правлінь банків України.

"Для наближення заробітної плати до вищевказаного середньоринкового рівня посадові оклади членів правління Національного банку було збільшено", - заявили у відомстві.

В НБУ також пояснили, що за затвердженою радою методикою посадовий оклад глави НБУ встановлюється на рівні не вище середньоринкового розміру фіксованої заробітної плати глав правлінь українських банків України, а оклади заступників визначаються із застосуванням понижуючих коефіцієнтів від посадового окладу голови.

При цьому в НБУ відзначили, що проведене підвищення не стосується глави НБУ Валерія Гонтаревої, яка в травні подала президенту України заяву про відставку і знаходиться у відпустці без збереження заробітної плати і не планує повертатися в НБУ.

У НБУ запевнили, що зміни в майновому стані заступників глави НБУ будуть відображені в їхніх деклараціях і опубліковані на сайті НАПКА.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...