Туреччина йде в Україну: Побіля Львова турецька компанія збудує вітропарк на 20 МВт

Турецька компанія «Атлас Глобал Енерджі» отримала дозвіл на розробку детального плану території для розміщення вітрової електростанції в Сколівському районі Львівської області.

Про це йдеться в розпорядженні, підписаному першим заступником голови Сколівської РДА Ярославом Лепісевичем., передають Патріоти України.

На території Сколівського району Львівської області турецька компанія «Атлас Глобал Енерджи» планує збудувати вітрову електростанцію потужністю 20 мегават. Загальна сума інвестицій становитиме близько 20 мільйонів євро.

Такі наміри сьогодні, 6 грудня, у меморандумі задекларували перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський та засновник ТОВ «Атлас Глобал Енерджи» Еніс Факиоглу.

За словами представників цієї компанії, потужність майбутньої вітроелектростанції на першому етапі реалізації проекту дорівнюватиме 20-ти мегаватам. Проте у перспективі вони розглядають встановлення вітротурбін мінімум на 50 мегават. На разі триває оформлення проектно-кошторисної документації, а також інших необхідних документів, а вже у 2018-му році заплановано будівництво перших «вітряків».

Під час розмови з інвесторами Ростислав Замлинський запевнив, що зі свого боку обласна державна адміністрація максимально сприятиме реалізації проекту у максимально стислі терміни. «Ми максимально сприяємо інвестиційним проектам, а особливо, коли мова йде про альтернативну енергетику. Адже цей напрямок є одним із пріоритетних у Стратегії розвитку Львівщини», — зазначив він.

Сторони домовились також у найближчий період напрацювати дорожню карту із реалізації цього проекту альтернативної енергетики на Сколівщині.

За матеріалами Львівської облдержадміністрації

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...