''Цього ніколи не буде'': Чи справдилися знакові слова Патріарха Кирила (відео)

Ці слова Кирило висловлював ще на початку 2000-х років

Патріарх РПЦ Кирило був глибоко переконаний у тому, що Україна ніколи не зможе створити помісну автокефальну церкву, інформують Патріоти України. Такі переконання він висловлював ще на початку 2000-х років, розповів колишній народний депутат України, генерал-лейтенант Григорій Омельченко в ефірі "5 каналу".

"Я зустрічався із ними, були дискусії ввічливі і з Алексієм ІІ (колишній Московський Патріарх. — Ред.), і з Кирилом щодо незалежності України, церкви. Вони говорили, що ми — "єдиний братній народ". Науково починаєш доводити, що росіяни не є слов'янським народом, різні мова, історія, культура, звичаї, традиції, вкрадене наше православ'я. Але все зацементоване. Зазомбовані. Вони говорили негарні слова на адресу Філарета (колишній глава УПЦ КП. — Ред.), я захищав його, говорив: я щасливий, як офіцер, що є такий священик, котрий узяв на себе місію, щоб Україна мала незалежну церкву. Кажу: "Ми її обов'язково отримаємо". Знаєте, що мені сказали? Не так Алексій II, як Кирило: "Цього ніколи не буде, полковнику", — згадав Омельченко.

Він також додав, що у 1992 році мав доступ до архівів КДБ, оскільки працював юристом-консультантом у комісії Верховної Ради Російської Федерації. Там він дізнався, що Кирило дійсно був агентом КДБ, який діяв під псевдонімом "Михайло".

"Суть у нього не святої людини. Це структура КДБістського напрямку, пронизана людською ненавистю, злобою. За великим рахунком, міжнародний відділ зовнішньорелігійних зв'язків, який очолював Кирило, — це була резидентура спецслужб СРСР, а потім РФ", — підкреслив Омельченко.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...