Трамп не збирається давати спуску нікому - ні корейцям, ні росіянам, ні кому б то не було. Росія має всі підстави боятись "Томагавків" у Польщі

Ракети Tomahawk, якими можуть оснастити систему протиракетної оборони США в Польщі, здатні наносити удари не тільки по ракетам, а й по пусковим установкам на території противника.

Ракети Tomahawk, якими можуть оснастити систему протиракетної оборони США в Польщі, здатні наносити удари не тільки по ракетам, а й по пусковим установкам на території противника; вони можуть бути випущені не тільки з землі, але і з підводних човнів і кораблів.

Про це «Обозревателю» розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Він пояснив, що на сьогоднішній день система ПРО США в Польщі оснащена в основному «системами, що знищують ракети в повітрі». «Але ракети адже не обов'язково знищувати в повітрі. Якщо вже ведуться бойові дії, якщо відоме розташування пускових установок, то можна наносити удари відразу по ним, на території противника». В цьому випадку можуть бути застосовані «ті ж «Томагавки»».

Генерал розповів про плани Росії «змити» Британію ядерним ударом
««Томагавки» - це ракети класу «земля-земля», «корабель-земля» і так далі. Їх можна запускати з підводних човнів, з кораблів та іншого», - додав Романенко. Він також нагадав про те, що саме за допомогою ракет «Томагавк», випущених з борту есмінця США, було завдано удару по авіабазі в Сирії .

«Наприклад, є російські «Іскандери» в Калінінградській області. Якщо їх будуть запускати, їх можна знищувати в повітрі. Для цього їх необхідно відстежувати і миттєво реагувати. Але якщо відомо місце розташування пускових установок, годі й очікувати запуску ракет з інших точок, а вражати саме їх - на землі, там, де вони знаходяться», - навів приклад генерал.

«Якщо росіяни будуть нагнітати ситуацію, можливо, США будуть їх розміщувати. Ситуація залежить від поведінки Росії. Як бачимо, поки Трамп не збирається давати спуску нікому - ні корейцям, ні росіянам, ні кому б то не було», - зауважив Романенко.

«Обозреватель» запитав, якими можуть бути відповідні заходи Росії, про які попередили в Генштабі РФ. «Під заходами всі мають на увазі одне й те саме: якщо одна сторона буде щось запускати, то, виправдовуючи свою поведінку, інша сторона теж буде наносити удари», - пояснив генерал.

Як писав «Обозреватель», начальник Генерального штабу Росії Валерій Герасимов заявив, що всі стратегічні об'єкти європейської частини РФ будуть в небезпеці, якщо систему ПРО США в Польщі оснастять ракетами Tomahawk.


Джерело "Обозреватель"

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...