Топ найцікавіших шкільних форм з усього світу

Зовсім не обов'язково, щоб шкільна форма була синьою або чорною, поєднання кольорів і фасонів можуть бути такими ж різноманітними, як і культури різних країн.

Шкільна форма — невід'ємний атрибут навчання, а те, як вона виглядає, багато в чому залежить від місцевого менталітету і традицій.

Шкільна форма в Малайзії була введена в кінці XIX століття в період, коли територія була колонією Британії. Дизайн форми був стандартизований, починаючи з 1 січня 1970 року.

Форма малазійських школярок дуже проста.
В Японії шкільна форма з'явилася в кінці XIX століття. У деяких школах форма може відрізнятися. Традиційні кольори: темно-синій і коричневий. Японська форма нагадує морський стиль з елементами аніме. Дівчата одягнені в темні спідниці, гольфи, сорочки та піджаки. Чоловіча форма складається з піджака темного кольору зі стоячим коміром і темних штанів.
Японія
У Сінгапурі не ввели єдину форму для всіх шкіл. У кожному навчальному закладі вона відрізняється за кольором, але складається з класичних елементів - шорти і світлі сорочоки з короткими рукавами для хлопчиків, блузки і спідниці або сарафани - для дівчаток. Одяг деяких шкіл прикрашений значками або навіть погонами.
Школярі Сінгапуру
Шкільна форма з'явилася на острові в період з 1895 по 1945 рік, коли Тайвань перебував під управлінням Японії. Сьогодні шкільна форма прийнята в початковій і середній школах Тайваню. Одна з особливостей місцевої уніформи — матроська краватка, який мають учні, а іноді в початковій школі малюків наряджають костюми в стилі уніформи моряків.
Тайвань
Учні в Австралії повинні носити чорні шкіряні туфлі і білі шкарпетки.
Учні в Австралії

Шкільна форма в Англії. Стиль британської шкільної форми – класика. Все просто: учні середніх шкіл повинні носити ортодоксальну шкільну форму західного стилю. Хлопці, одягнені в класичні костюми, шкіряні черевики і повинні носити краватку. Дівчата носять одяг в західному стилі і класичне взуття.
Шкільна форма в Англії
Шкільна форма в більшості шкіл Китаю відрізняється тільки розмірами. Причому, між формою хлопців і дівчат майже немає відмінностей – вони носять вільні спортивні костюми.
Китай
У Непалі у якості шкільної форми використовують поєднання яскраво-червоного і білого кольорів. Дівчата носять національний одяг, хлопці – класичні сорочки і штани.
Непал
В Африці використовують яскраві кольори і цікаві фасони.
Африка
У Північній Кореї білі блузки, сині спідниці і червоні краватки обов'язкові для носіння в школі.
Корея
Україна. На офіційному сайті президента зареєстрували петицію з вимогою скасувати указ про шкільну форму. Автори петиції вимагають надати право школам і батькам самостійно вирішувати питання одягу учнів.
Джерело
Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...