Топ-5 професій: За рік найбільше зросла зарплата у програмістів, банкірів та держслужбовців

У лютому 2017 році в порівнянні з лютим 2016-го в Україні найбільше зросла зарплата у програмістів, логістів, банкірів, адмінперсоналу та держслужбовців.

Про це 14 березня повідомила прес-служба Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

У числі ТОП-5 професій, де помітно зросли зарплати в річному розрізі, представники державної служби та некомерційних організацій – ріст на 53%. Адміністративний персонал за рік став заробляти в середньому на 34% більше, працівники банків та фахівці галузі інвестицій та лізингу – більше на 21%. Місячний заробіток представників транспортної галузі й логістики зріс на 18%, а сфери інформаційних технологій (програмісти, комп”ютерники) – на 13 %. Зарплатня останніх лідирує в грошовому еквіваленті – близько 20 тис. грн станом на лютий 2017, - інформує кадровий портал.

Таблиця, надана Міжнародним кадровим порталом hh.ua

Згідно з даними опитування, яке провели фахівці hh.ua, підвищення мінімальної заробітної плати (3200 грн) суттєво не вплинуло на зарплатну політику більшості українських компаній.

«Про зміни у виплатах заявили тільки 20% українців. І навіть у цьому випадку про підвищення винагороди повідомили близько 40% респондентів, натомість 20% опитаних констатували зменшення розміру виплат внаслідок перерозподілу зарплат між всіма співробітниками компанії», - зазначається у повідомленні.

Найчисельнішими професійними сферами за кількістю резюме називають адміністративний персонал, робітничий персонал, автомобільний бізнес, державна служба, початок кар’єри. Найбільшу кількість вакансій у лютому роботодавці розмістили у таких проф. сферах, як виробництво, бухгалтерія, автомобільний бізнес та будівництво.

Житомир потрапив у трійку міст, найбільш продуктивних за кількістю розміщених резюме.

«Найбільш активними роботодавці були у Києві, Чернігові, Хмельницькому та Івано-Франківську. Саме в цих містах помітно зросла кількість вакансій. Найбільш продуктивними за кількістю розміщених резюме містами були Київ, Запоріжжя та Житомир», - інформує прес-служба Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

На початку 2016 року Житомир значився у переліку міст, де було найважче знайти роботу.

Джерело: Житомир.info

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...