ТОП-5 найуживаніших видів кави за ступенем шкідливості

Яка кава приносить найбільшу користь організму.

Кава відноситься до тих напоїв, які люблять і п’ють майже всі. Більшість людей починають свій день з чашечки кави, а деякі п’ють її впродовж всього дня, з чим згодні і Патріоти України. Чи небезпечно це? І, взагалі, чи настільки шкідлива кава, як багато хто вважає? А може від кави більше користі, ніж шкоди?

Кава другий за важливістю продукт у світовому торговельному обороті після бензину. Природно така популярність напою привід для численних досліджень, що доводять те користь, то шкоду напою.

Зараз існують безліч суперечок про те, наскільки шкідливий цей напій і чи є якась користь у його вживанні. Деякі вчені вважають, що він шкідливий тільки жінкам, інші ж вважають, що кава в помірних дозах дуже корисна.

Різновиди кави за ступенем шкідливості.

Капучино

Самий нешкідливий кави, за умови, що людина п'є капучино без додавання цукру. Кофеїну тут трохи, але, головне, є кориця, яка навіть в невеликих дозах позитивно впливає на метаболізм.

Еспрессо

Якщо випивати не більше двох чашок в день, мозок буде тільки радий. Багатьом людям гірко, і вони кладуть цукор в таку каву, ніж роблять його менш корисним.

Американо

Можна сказати, що це розбавлений еспресо, а значить, його підбадьорливий ефект менш виражений. В результаті при споживанні американо вище ризик неправильно розрахувати дозу і перебрати з кофеїном. Можуть статися скачки тиску і можливе розлад шлунка.

Латте

Щоб отримати насичений смак, його варять з цільного молока або з додаванням густих вершків. Результат - 8 грам жирів на чашку.

Мокачино-чоколатта

Зварений за правилами зі справжніх какао-бобів, він міг би зайняти і перше місце завдяки алкалоїду теоброміну. На жаль, шоколадний смак часто імітують ароматизаторами і великою дозою цукру.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...