ТОП-15 найкорисніших продуктів, які варто вживати щодня

Існує величезна кількість продуктів, які приносять користь для організму. Але і серед них є лідери, тому їм варто приділити особливу увагу. MEDOBOZ підготував для вас список самих корисних продуктів, які хоча б по одному повинні бути присутніми у вашому раціоні щодня, передають Патріоти України.

Темні листові овочі

Темно-зелені листові овочі повні клітковини і поживних речовин, які сприятимуть запобіганню більшості хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.

Ягоди

Ягоди повні поживних речовин і антиоксидантів, які допомагають запобігти певних хвороб і поліпшити травлення.

Зелений чай

Зелений чай багатий антиоксидантами і має багато переваг для здоров'я, включаючи профілактику раку.

Яйця

Яйця багаті високоякісним білком і містять унікальний набір антиоксидантів. Дослідження показують, що регулярне вживання яєць не підвищує ризик серцевих захворювань або діабету, як свідчать популярні міфи.

Бобові

Бобові багаті багатьма вітамінами, білками і клітковиною. Вони можуть запобігти деяким хронічним захворюванням і підтримати втрату ваги.

Горіхи і насіння

Горіхи і насіння багаті клітковиною і корисними жирами. Вони можуть знизити ризик серцевих захворювань і сприяти зниженню ваги.

Кефір/йогурт

Кефір - це ферментований молочний напій з безліччю переваг для здоров'я, пов'язаних з його пробіотичним вмістом.

Часник

Часник - це багата поживними речовинами їжа. Він корисний для підтримки імунної системи і зниження ризику серцевих захворювань і деяких видів раку.

Оливкова олія

Оливкова олія є одним з основних джерел жирів середземноморської дієти. Вона корисна для зниження серцевих захворювань, діабету і інших запальних станів.

Імбир

Імбир використовується не тільки для поліпшення смаку, але і в лікувальних цілях. Він може бути корисний для запобігання деяких хронічних захворювань, позбавляє від нудоти і болю.

Лосось

Лосось є прекрасним джерелом багатьох поживних речовин, особливо омега-3 жирних кислот.

Авокадо

Авокадо - це багаті поживними речовинами фрукти з високим вмістом клітковини, які сприяють зменшенню запалень і полегшенню хронічних захворювань.

Солодка картопля

Солодкий картопля - дуже поживний продукт, багатий на каротиноїди, що мають сильні антиоксидантні властивості. Він також корисний для контролю цукру в крові.

Гриби

Гриби повні поживних речовин і можуть знизити ризик деяких захворювань, зокрема, шлунково-кишкового тракту і серцево-судинної системи.

Морські водорості

Морські водорості - це група поживних морських овочів, які відіграють важливу роль у захисті від безлічі хронічних захворювань, зокрема, пов'язаних з роботою ендокринної системи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...