Топ-10 оригінальних державних закупівель: фільм, багатоголосий хор, оркестр та дисковод для дискети

Експерти торгового майданчика Zakupki.Prom.ua офіційного учасника Системи електронних публічних закупівель підготували топ-10 останніх оригінальних державних закупівель.

Іноді опис тендерів і предмети закупівлі можна навіть подавати на творчі конкурси.

Специфічне навчання

Очевидно, відділ освіти Золотоніської міської ради та виконавчого комітету ставиться дуже відповідально до участі місцевих учнів в олімпіадах, а особливо – з робототехніки. Установа витратила цілих 190 тис. грн на освітні послуги із підготовки до цього змагання. За таку специфічну роботу взялося ПП Корнєєва Дар’я Валеріївна.

Оркестр для сільради

Ні багато ні мало – майже 200 тис. грн – Кубейска сільрада на Одещині витратила на те, щоб створити у себе цілий оркестр. Установа придбала дві труби, одна з яких посріблена, тубу і два тромбони. І все це із футлярами та додатковими аксесуарами. А постачальником цих товарів стало Українсько-Британське спільне підприємство Комора.

Спів багатоголосих творів”

За послуги артистів-виконавців Чернівецька обласна філармонія заплатила 10 тис. грн. Однак родзинка цієї закупівлі – у вимогах до зазначених виконавців. Замовник побажав “спів многоголосних творів у гармонійному і поліфонічному викладі, відхиленні в інші тональності, робота над творами a cappella”. Виконати таку творчу послугу погодилася Тернопільська обласна філармонія.

Плавальне спорядження

Шість пар чорних ласт із гуми, стійкої до агресивного впливу навколишнього середовища, високих і низьких температур, розрахованої на активну експлуатацію, розміру XL. Саме такий товар на суму майже 35 тис. грн придбало КП Плесо. Однак це якраз приклад досить дорогої і, на перший погляд, специфічної закупівлі, яку легко пояснити. Адже підприємство займається зовнішнім благоустроєм, охороною внутрішніх водойм і земель водного фонду м. Києва, а також організацією і здійсненням рятувально-водолазних робіт. Тому придбання послужить на добру справу.

Оригінальна періодика

Послугу з виготовлення, в тому числі редагування та кольорового друку п’ятисот примірників еколого-просвітницького краєзнавчого журналу з дуже промовистою назвою Жаб’є, закупив Національний природний парк Верховинський. На це установа витратила майже 23 тис. грн. А перемогла в торгах ТОВ Терно-Граф.

Кулькове царство

Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації вирішило вкласти 35 тис. грн не на що інше, як на придбання повітряних кульок. Заклад закупив 250 комплектів цих виробів. А поставити такий “кульковий опт” взялося ПП Кузьмічов Олег Володимирович. Шкода, що в закупівлі не зазначено, для чого саме призначається таке масштабне придбання.

Фільм із інтригуючою назвою

18,6 млн грн – саме таку суму Національне агентство з питань кіно виділило на створення чергового фільму. І твір має бути цікавим, оскільки вже одна назва – Шляхетні Волоцюги – інтригує. В умовах закупівлі також зазначено те, що створення фільму відбуватиметься на умовах фінансової підтримки. А зніматимуть це кіно, до речі, в жанрі музичної комедії, буде ТОВ ГАНЗАФІЛЬМ.

Раритет

Управління соціального захисту населення Дружківської міської ради провело, здавалося б, зовсім звичайну закупівлю комп’ютерного обладнання на 14 тис. грн. ПП Дубовський Владислав Вікторович, яке перемогло в торгах, зобов’язалося поставити установі персональний комп’ютер із процесором не менше 3 ггц і 4Гб оперативної пам’яті. Однак у комплекті поставки виявився і несподіваний елемент – зовнішній дисковод для дискет, які нині є справжнім раритетом. Хоча, в той же час, це не завадило Красноармійській районній державній адміністрації Донецької області закупити аж 6 упаковок цих носіїв інформації.

Макет до свята

Відзначення 650-ї річниці отримання містом Галич Магдебурзького права, очевидно, пройшло масштабно. Чого тільки коштує приурочене до цього торжества виготовлення та розміщення оригінал-макета інформаційних матеріалів у Міжнародному суспільно-політичному журналі Європа-Центр. За цю послугу Галицька міськрада заплатила 60 тис. грн видавничому дому Європейський стандарт платинум.

Фешн-шоу

Управління інвестиційного розвитку та іміджевих проектів Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради вирішило вкластися в модну освіту городян. Установа витратила 40 тис. грн (із часом сума зросла на 10 тис. через незаплановані витрати) на послуги з організації та проведення заходу Kharkiv Fashion. За виконання такої роботи взялося ТОВ Пором 3000.

Нагадаємо, IV Всеукраїнський Forum Zakupki відбувся 30 березня в Києві. Захід був присвячений реформам у компанії, бізнесі, державі й зібрав понад 500 учасників.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...