Таке "перемир'я": терористи атакували бійців АТО під Авдіївкою

Російсько-терористичні війська з мінометів атакували позиції українських військовослужбовців у районі промзони міста Авдіївка Донецької області. Заяву про перемир'я на Донбасі було погоджено з нагоди початку навчального року.

Російсько-терористичні війська атакували позиції українських військовослужбовців у районі промзони міста Авдіївка Донецької області, незважаючи на перемир'я на Донбасі з нагоди початку навчального року. Про це інформує прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Заяву про перемир'я на Донбасі було погоджено з нагоди початку навчального року главами держав і урядів нормандського формату.

Наводимо повний текст заяви сторін, опублікований прес-службою Порошенка:

"Глави держав і урядів нормандського формату - України, Франції, Німеччини, Росії провели телефонну розмову 22 серпня 2017 року.

Вони висловили рішучу підтримку запланованого на 23 серпня цього року рішення Тристоронньої контактної групи оголосити режим припинення вогню з нагоди початку навчального року.

Лідери висловили надію, що це припинення вогню призведе до стійкого поліпшення ситуації безпеки в інтересах школярів і всього цивільного населення Донбасу.

На основі стійкого режиму припинення вогню лідери підтвердили персональну відданість подальшій імплементації Мінських домовленостей".

Ідентична заява опублікована на сайтах Кремля і Федерального уряду Німеччини.

"Як і попередні кілька днів, неспокійно залишалося у районі Авдіївської промзони. Тут з 18:00 і до півночі бойовики тричі обстрілювали наші позиції, використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. А близько 22:00 злочинці випустили по українських укріпленнях чотири міни калібру 82 міліметра", - йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.

Крім того, на донецькому напрямку факти застосування бойовиками зброї були зафіксовані в районі шахти Бутівка, Майорська і Зайцевого.

На приморському напрямку терористи відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів на околицях Водяного і Широкиного.

"На луганському напрямку крупнокаліберний кулемет і стрілецька зброя бойовиків працювали неподалік Станиці Луганської", - уточнили військові.

"Всього за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 19 разів обстрілювали українські позиції. З огляду на пряму загрозу життю наших військових, сили АТО чотири рази відкривали вогонь. Втрат серед українських захисників немає", - резюмували в штабі спецоперації.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...