"Своїх" бойовики, може, і пошкодували б": Росіяни розтрощили їдальню "Айдара" з мінометів (відео)

Наказ стріляти віддавали найпевніше не місцеві терористи. На посадах командира батальйону та вище перебувають кадрові російські військові офіцери.

Скріншот з відео

Окупанти обстріляли Новолуганське із танків та мінометів.
Танкова та мінометна атаки на околиці Новолуганського серед білого дня принесла нові руйнування для місцевої свиноферми, котра є основним роботодавцем для жителів прилеглої території на обидві боки фронту. З понад трьох десятків снарядів, випущених у бік позицій ЗСУ, половина впали на території агропідприємства, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Одна з мін впала прямо перед контрольно-пропускним пунктом свиноферми та потрощила вікна в приміщеннях, де працювали люди. Перелякані люди тікали звідусіль, серед дня на фермі почалася паніка. На підприємстві працює багато людей з окупованих районів Донбасу.

Скріншот з відео

Сьогодні просто серед білого дня окупанти випустили три десятки снарядів у бік позицій наших бійців. Половина знову влучила у місцеву свиноферму. Тієї миті на підприємстві саме був розпал робочого дня.

Українські військові кажуть, що "своїх" бойовики, може, і пошкодували б, але наказ стріляти віддавали найпевніше не місцеві терористи. "На посадах командира батальйону та вище перебувають кадрові російські військові офіцери. Артилерійські підрозділи противника укомплектовані кадровими російськими військовослужбовцями. Їм байдужа наша інфраструктура, наші підприємства, ферми, на яких люди працюють", - пояснив командир "Айдару" Максим Марченко.
Поцілили бойовики і в імпровізовану їдальню українських військових. Землею, осколками та ударною хвилею пошкодило столи, шафи, посуд та інше приладдя. "Тут людей не було, всі на посту були. Після цього не захочеться тут їсти", - розповів боєць "Айдару" з позивним "Лев". Жертвою несподіваної атаки став собака – песик був саме на тому місці, де впав снаряд. З машини неподалік бійці витягли осколки забороненої 120-ї міни.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Джерело: ТСН

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...