Створити 3D-винахід і знайти інвестора: У Міносвіти розповіли про унікальну можливість для українських школярів

Платформа працюватиме безкоштовно, але молоді винахідники мають попередньо пройти конкурсний відбір.

Фото: прес-служба МОН

Перший державний бізнес-інкубатор UF Incubator для школярів-винахідників відкрили у Національному центрі "Мала академія наук" (МАН). Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, передають Патріоти України. Він має допомогти учням, які мають унікальну бізнес-ідею чи стартап, але не знають, як реалізувати задумане.

У лабораторії можна створювати макети і прототипи своїх проектів.

Для цього учням надаватимуть необхідне обладнання: 3D-принтери, фрезерні, лазерні та плазморізальні верстати, паяльні станції тощо.

Платформа працюватиме безкоштовно, але молоді винахідники мають попередньо пройти конкурсний відбір.

Серед наукових напрямів бізнес-інкубатора: машинобудування, електроніка і приладобудування, матеріалознавство та перспективні технології, екологія та ресурсозбереження, технічна творчість та винахідництво, робототехніка та робототехнічні системи.

Програма триватиме від 3 до 10 тижнів – залежно від складності проекту.

За цей час учні мають опанувати навички бізнес-планування та ведення переговорів з потенційним інвестором, навчитись презентувати власний винахід і засвоїти курс бізнес-англійської.

"По-перше, це буде інтенсивна навчальна програма, по-друге – на базі інкубатора діятиме лабораторія прототипування. Також будемо організовувати зустрічі з партнерами і потенційними інвесторами, надавати юридичні консультації тощо", – сказав президент МАН Станіслав Довгий

Наразі інкубатор відвідують 30 школярів, яких вже навчили створювати рекламні слогани та формувати бізнес-план.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...