Страшні реалії міжміських поїздок і українська маршрутна мафія

Щоб доїхати у пункт призначення необхідно пройти своєрідний квест.

Міжміські маршрутки в Україні возять людей, "як худобу", а щоб доїхати у пункт призначення необхідно пройти своєрідний квест.

Декілька історій на цю тему розповіла на своїй сторінці в соцмережі Facebook журналістка Валентина Клименко.

"Українські міжміські маршрутки - це квест. Щоб доїхати з точки А в точку Б, пасажиру потрібно знати номер телефону водія маршрутки, і по телефону записатися "в рейс". А якщо не знаєш, фіг ти доїдеш, бо на момент відправлення усі місця зайняті. Навіть якщо знайшов нелегальну точку відправлення маршрутки, бо вони нині паркуються, де домовляться", - написала вона.

За словами Клименко, у касі на автостанціях квитки не продаються, а люди змушені платити водію за стоячі місця.

"Субота, 22 квітня, Київ. Хвилин за 40 до відправлення потрібного мені автобуса запитую квиток на Дарницькому автовокзалі. Автобус заявлений у розкладі. Квитків немає. Тоді я знаходжу потрібний автобус, підходжу до водія і купую в нього квиток, причому це дешевше, ніж у касі. У час відправлення повний автобус під'їжджає до платформи, з якої він має відправлятися, і люди, які цивілізовано чекають, де потрібно, платять водію за стоячі місця", - розповіла жінка.

Крім того, водії кажуть взагалі не купувати квитків у касі, адже у них дешевше.

"Вівторок, 25 квітня, Прилуки. У мене важка сумка, я хочу купити квиток у касі, сісти в автобус і їхати до Києва. Купую квиток за 127 грн (в сітці тарифів написано 76 чи щось таке, але "то давно устарєло") на 17.20. На платформі маршрутки немає, я з важкою сумкою обходжу автостанцію і бачу пару маршруток Прилуки-Київ. Кажу: я уже з квитком, ви відправляєтеся о 17.20? Водій: у вас пільговий? - Який пільговий за 127 грн?! - Навіщо ж ви купляли, у мене коштує 100. А поїдемо тоді, коли набереться достатньо пасажирів. У Чернігівській області, здається, так працює весь транспорт", - пише Клименко.

До того ж, продовжує вона, людей возять, як худобу.

"Я не хочу квестів, я хочу купити квиток у касі, сісти на платформі і відправитися вчасно. Цей приватний бізнес схожий на партизанський рух, і люди в цих запилених, брудних, переобладнаних із вантажних мінівенів маршрутках по страшних дорогах їдуть, як худоба. З Києва цього не видно, але послухали б ви, що говорять про Київ у провінції - тотальна зневіра і зрада. Поважати себе в цих скотських умовах точно не виходить", - підкреслила жінка.

Користувачі соцмережі у коментарях також поділилися подібними історіями про проїзд у міжміських маршрутках у різних регіонах України.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...