Стало відомо, коли і на скільки планують підняти "мінімалку" в Україні

Міністерство соціальної політики України працює над підвищенням мінімальної заробітної плати в Україні до 5000 грн в 2019 році. На кого ж може чекати підвищення "мінімалки"?

Міністерство соціальної політики України вважає за необхідне підвищити мінімальну заробітну плату в цьому році до 4200 гривень, а вже з наступного до 5000 гривень. Про це повідомила прес-служба міністерства з посиланням на міністра соціальної політики Андрія Реву, передають Патріоти України.

За словами міністра, актуальними пріоритетними проектами, над якими сьогодні працює Міністерство соціальної політики є підвищення мінімальної зарплати до 4200 гривень цьогоріч, узгодження законопроекту про підвищення пенсій військовослужбовців, розробка законопроекту про зайнятість, прийняття законопроекту про соціальні послуги.

Крім того, у Міністерстві вже працюють над підвищенням мінімальної зарплати до 5000 грн з 2019 року.

Також у прес-службі зазначили, що пріоритетним завданням міністерства є також прийняття законопроекту про сплату єдиного соціального внеску (ЄСВ) з усієї суми заробітної плати, тобто зі ставки та премії.

“Виконання поставлених завдань дозволить якісно змінити систему соціальних послуг в Україні, на практиці забезпечивши принцип справедливості і поставивши на перше місце інтереси і права кожної людини”, – переконані у Мінсоцполітики.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...