Стало відомо, хто отримає повістку: Позачерговий літній призов на строкову службу в Національну гвардію

Про те, хто отримає повістку, і що чекає тих, хто ухиляється.

У серпні в Україні стартує позачерговий призов на строкову службу в Національну гвардію.

Про те, хто отримає повістку, і що чекає тих, хто ухиляється, пише "Сегодня".
Відзначається, що спочатку призов на строкову службу планувався в жовтні-листопаді цього року, однак президент прийняв рішення зрушити терміни. Таким чином, у серпні українців будуть забирати на службу в Національну гвардію, а в кінці року - в Національну гвардію, ЗСУ та Державну спеціальну службу транспорту.

Скільки українців закличуть на службу в наступному місяці, на даний момент невідомо. Терміни призову визначає глава держави, а кількість призовників і бюджет кампанії - уряд.

Кого можуть призвати до армії в серпні:
чоловіки віком від 20 до 27 років;
придатні за станом здоров'я;
без судимості;
не проходили військову службу.
Як відзначають у Міністерстві оборони, після отримання повістки українець зобов'язаний прибути у визначений пункт збору і в термін, зазначений у повістці. Якщо ж військовозобов'язаний не з'явився за повісткою до військкомату, не повідомив у комісаріат про зміну місця проживання, йому загрожує штраф у розмірі 85-119 гривень.
За повторне порушення - від 170 гривень до 255 гривень. До слова, згідно із законом, роботодавці зобов'язані сповіщати військкомати про своїх співробітників призовного віку. (Ч. 4 ст. 34 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" від 25.03. 1992 року № 2232-XII).

За ухилення від призову на строкову службу (ст. 335 ККУ) загрожує обмеження волі на строк до трьох років. Як зазначає юрист Юрій Зюгманд, на ділі ухильникам "світить" умовний термін. При цьому адвокат зазначає, що по закінченню умовного терміну судимість знімається.

Хто має право на відстрочення від служби:
Тим, хто утримує непрацездатну матір або батька, або іншого родича;
Має дитину віком до трьох років;
Самостійно виховує дитину (без матері);
Має двох і більше дітей;
Має вагітну дружину або дружину з інвалідністю;
Є сиротою;
Має тимчасові проблеми зі здоров'ям;
Якщо брат служить в цей же час в армії;
Молодше 21 року і при цьому здобуває освіту на денній формі;
Вчителям (на весь період роботи за фахом);
Медикам (на весь період роботи за фахом);
Священикам (на весь період роботи за фахом);
Поліцейським (на весь період роботи за фахом);
Підозрюваних у кримінальних злочинах.
Хто може отримати звільнення від призову в армію:
Непридатні за станом здоров'я;
Молоді люди старші 27 років.
Що стосується українців, які закінчили військові кафедри, про те, кому давати відстрочку, вирішує спеціальна атестаційна комісія при обласному військкоматі. Підставою для відстрочення можуть стати сімейні обставини, стан здоров'я та отримання освіти.

Указ про призов на строкову військову службу до лав Національної гвардії України в серпні 2017 року було підписано президентом Петром Порошенко 7 липня .
Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...