Стало вдвічі менше: Мін’юст повідомив кількість довічно ув’язнених в Україні

Це пов"язано з декриміналізацією деяких статей і відомим «законом Савченко» .

На сьогоднішній день в українській пенітенціарній системі знаходяться близько шестидесяти тисяч чоловік, при цьому кілька років тому це число становило 120 тисяч.

На кінець першого кварталу 2017 року на довічне ув’язнення знаходяться 1565 осіб, з них 22 жінки, – повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов в інтерв’ю Укрінформу.
За словами чиновника останніми роками в Україні дуже змінилася етнічна складова: через анексію Криму, та проведення АТО в Донецькій і Луганській областях.
Все це разом з декриміналізацією деяких статей і відомим «законом Савченко» призвело до зменшення кількості ув’язнених.
“Звичайно, є і рецидиви, статистику веде Міністерство внутрішніх справ. Ми вважаємо, що необхідно розробити і оновити базу ув’язнених, зробити її повною, де можна було б «вести» ув’язненого і мати всі його дані: статті, за якими відбуває покарання, наявність медичної картки, відомості про професію, якщо має, соціальні зв’язки і інше. Для того, щоб людину перебудовувати, треба його знати”, – заявив Чернишов.

Джерело



Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...