США протестували мініатюрну "карманну" плануючу кориговану авіабомбу

Система обміну даними з боєприпасом дозволяє задавати бомбі нові цілі під час її польоту.

Сили спеціальних операцій США спільно з ВВС провели перший етап випробувань мініатюрної плануючої коригованої авіаційної бомби GBU-69 / B SGM, повідомляють Патріоти України. Згідно з повідомленням компанії Dynetics, яка розробила боєприпас, в ході випробувань військові перевіряли роботу системи обміну даними з боєприпасом, яка дозволяє задавати бомбі нові цілі під час її польоту.

Сили спеціальних операцій США спільно з ВПС провели перший етап випробувань мініатюрної плануючої корекційної авіаційної бомби GBU-69 / B SGM.

Зокрема, згідно з повідомленням компанії Dynetics, яка розробила боєприпас, в ході випробувань військові перевіряли роботу системи обміну даними з боєприпасом, яка дозволяє задавати бомбі нові цілі в міру її польоту.

GBU-69 / B SGM

Зазначено, що військові США визнали перший етап випробувань боєприпасу успішним, який проводився на добре озброєних літаках AC-130.

Як зазначається, до кінця 2019 року авіабомбу планується випробувати скиданням з безпілотного літального апарату. Американські військові планують використовувати GBU-69 / B на літаках AC-130, а також невеликих безпілотниках. На добре озброєних літаках новий боєприпас буде скидатися за допомогою інтегрованої трубної системи.

Відомо, що розробка плануючої авіабомби GBU-69 / B ведеться з 2016 року. Боєприпас має в довжину 1,06 метра і діаметр 11,4 сантиметра. Авіабомба оснащена розкладним крилом розмахом 71 сантиметр. Маса боєприпасу становить всього 27 кілограмів, з яких 16 кілограмів припадає на бойову частину.

Зазначимо, що при скиданні з літака GBU-69 / B здатна планувати на відстань до 37 кілометрів. Бомба оснащена системою зв'язку theX-Net, розробленою американською компанією Raytheon.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...