США готуються масштабно відзначити 85-ту річницю Голодомору в Україні (фото)

Окрім комплексу культурних заходів на розгляд Конгресу була внесена резолюція про Голодомор в Україні.

Усі фото: Укрінформ (ukrinform.ua)Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

У Сполучених Штатах розпочався масштабний комплекс заходів зі вшанування пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років та визнання його геноцидом українського народу.

Перші події відбулися у вівторок у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

Так, 7 листопада пройшла поминальна церемонія біля меморіалу Голодомору в центрі американської столиці. Попри холодну осінню зливу на богослужіння біля пам'ятника зібралося близько сотні людей.

Як зазначив у коментарі агентству голова Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків, початок серії комеморативних заходів саме 7 листопада "приурочений до другої річниці відкриття в Вашингтоні меморіалу Голодомору 1932-33 років".

Крім того, в цей же день у Конгресі США почала працювати тематична фотовиставка з портретами історичних постатей, які зробили вагомий внесок у пошук та поширення правди про геноцид українського народу.

"Це є знаком нашої вдячності цим людям", - зауважив Савків.


Ще однією знаковою подією вівторка стало внесення на розгляд у Палаті представників США проекту резолюції зі вшанування 85-х роковин Голодомору-геноциду.

"Ми раді, що сьогодні на розгляд Конгресу була внесена резолюція про Голодомор в Україні, і ця виставка якраз продемонструє законодавцям, яких зусиль докладали люди впродовж останніх років чи навіть декад для поширення правди про цю трагедію", - прокоментував Савків. Він зауважив, що показ виставки планується також у інших штатах.

На цьому програма подій у США, приурочених 85-м роковинам трагедії Голодомору, не завершується.

"Ми також готуємо серію заходів до останньої суботи листопада, коли українці в усьому світі шануватимуть пам'ять загиблих від масового голоду", - зазначив голова Крайового комітету.

Крім того, за його словами, протягом цілого року триватиме робота по всій території США.

"Українські громади в усіх штатах попрацюють над тим, щоб їхні губернатори визнали Голодомор в Україні геноцидом у своїх прокламаціях", - зауважив Савків.

Паралельно, докладатимуться зусилля для скасування нагороди Волтеру Дюранті, який у 1931 році отримав Пулітцерівську премію за серію статей про Радянський Союз, в яких заперечував Голодомор в Україні.

"Ну і звичайно ж, найголовніше – це надати учням у школах в Америці знання про Голодомор в Україні 1932-33 років", - підсумував Михайло Савків.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...