Смоленська катастрофа: Польща готова на різкий крок проти Росії

МЗС Польщі готове звернутися до міжнародних судових інстанцій у справі повернення до Польщі уламків розбитого президентського Ту-154М.

Про це в ефірі Польського радіо “Trojka” заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, передають Патріоти України.

“Міністерство готове на такий крок (звернутися до міжнародних судів), але політичне рішення має бути прийнято на вищому рівні”, - заявив Ващиковський.

Смоленська катастрофаЯк інформувало агентство, Польща понад вісім років безрезультатно намагається повернути уламки розбитого літака президента Лєха Качинського, використовуючи при цьому можливості НАТО та ЄС.

Москва відмовляється віддавати Варшаві уламки літака, пояснюючи це веденням російського слідства у цій справі.

Літак Ту-154М, на якому Качиньський з дружиною і представники вищого командування і політичних партій Польщі летіли на траурні заходи з нагоди річниці розстрілу польських офіцерів у Катинському лісі розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом.
Відразу після авіакатастрофи в квітні 2010 року під Смоленськом, внаслідок якої загинули президент Польщі Лех Качиньський з дружиною та представники вищого командування і політичних партій (всього 96 осіб), польські прокурори припустилися багатьох помилок і недбалості, що є приводом для кримінального розслідування.

Польща офіційно звинуватила Росію в катастрофі Ту-154М під Смоленськом і вказала, що це було метою дій російських диспетчерів.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...