Смертельна стихія: Стали відомі моторошні деталі загибелі дітей від блискавки на Волині

У селі Поступель Ратнівського району, що на Волині двох дітей вбила блискавка. Брат з сестрою загинули миттєво.

«Не встигли й плаща розгорнути»У селі Поступель Ратнівського району двох дітей вбила блискавка. Брат з сестрою загинули миттєво.

14-річна Ірина та 11-річний Сашко – рідні брат і сестра. По обіді 29 червня вони пасли худобу.

Головний лікар Ратнівської центральної районної лікарні Михайло Бегаль розповів в коментарі «Волинь24», що діти загинули від потужного удару блискавки миттєво – на їх тілах сильні опіки.

Стихія вразила підлітків дуже швидко, коли дощ лише починався. Вони навіть не встигли розгорнути плаща. Мобільних телефонів діти при собі не мали. Удар блискавки прийшовся на верхню частину тіла – у хлопчика на голові згоріло усе волосся, а дівчинці вона влучила у ланцюжок на шиї.

Як розповів «Волинь24» Поступельський сільський голова Сергій Борисюк, 14-річна Ірина та 11-річний Сашко – з порядної, працьовитої родини.

Зі слів чоловіка, ще вранці мама разом з 11-річним сином пасла корів. А після обіду жінку змінила донька. Близько другої години діти разом вирушили на пашу. Як виявилось, востаннє… Коли здійнялась буря, мама пішла шукати дітей, та не встигла – знайшла їх вже мертвими. Спершу жінка подумала, що вони просто позасинали, але розбудити їх так і не змогла. Обох дітей вбила блискавка.


На місце трагедії викликали слідчих та судмедекспертів. Того ж дня зробили розтин і вже о першій ночі дітей у домовинах привезли додому. «Швидку» до дітей не викликали – їх обстежували судмедексперти.

Поховали брата з сестрою 30 червня у рідному селі.

Джерело: «Волинь24»

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...