Смачно і незвично: Рецепт печива з моркви з меренгою

У всіх популярних європейських кондитерських можна знайти морквяний торт або насамкінець кекси. Тепер ви зможете приготувати це незвичайне печиво вдома.

Патріоти України не могли ігнорувати смачну і незвичайну випічку і вирішили розповісти тобі, як приготувати морквяне печиво. Швидкий і простий рецепт морквяної випічки порадує твоїх улюблених зайчиків.

Складові:

тісто
  • 6-8 морквин середнього розміру;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 2 яєчні жовтки;
  • 280 грам пшеничного борошна;
  • 3 столових ложки цукру;
  • дрібка солі;
  • щіпка меленої кориці.
глазур
  • 1 яєчний білок;
  • 4 ст. ложки цукрової пудри;
  • 1 ст. ложка лимонного соку.

Спосіб приготування:

  1. Помиємо і зваримо до м'якості моркву, не очищаючи її. Потім остудимо і почистимо. З морквини нам потрібно зробити пюре. Скористайся блендером або кухонним комбайном.
  2. Додамо до моркви 2 яєчних жовтки, розм'якшене вершкове масло, корицю, щіпку солі і цукор і ще раз прокрутимо на блендері до однорідної маси.
  3. Додамо до отриманої суміші просіяне борошно і включимо блендер ще раз. Має утворитися однорідна, липке тісто. Борошно ще раз додавати не потрібно.
  4. Готове тісто дістаємо, ділимо на дві частини і відправляємо в морозилку на 15 хвилин.
  5. Присипаємо робочу поверхню борошном (пару столових ложок - в зазначені інгредієнти вона не входить) і кладемо одну частину тесту. Другу ставимо назад на холод. Тісто ніжне і липке, працюй з ним акуратно.
  6. Включимо грітися духовку (230 градусів).
  7. Присипаємо тісто борошном і розгортаємо качалкою в пласт, товщиною не більше 5-7 міліметрів.
  8. Наріж тісто довгими і тонкими смужками. Тепер закрути ці смужки в спіральки.
  9. Викладаємо спіральки на деко, застелене пергаментним папером.
  10. Випікати морквяні палички потрібно 20 хвилин при температурі 230 градусів. Поки готується перша партія печива, займаємося підготовкою другої. Так випікаємо 2 дека.
глазур

  1. Приступимо до приготування меренги. Для цього збиваємо з цукровою пудрою в тугу щільну масу 1 яєчний білок. В кінці збивання додаємо сік лимона і ще трохи збиваємо.
  2. Намажемо меренгою ще гаряче печиво і підсушити палички в духовці при температурі 150 градусів ще 40 хвилин.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...