Скрепна маячня у меню "сталінського" кафе в Донецьку (фото)

Чай "Фронтовий", "Ріка життя Лаврентія", "Привіт від Фіделя" і тому подібна маячня може викликати тільки зуд мозку. Але недореспубліканцям, як видно, гріє душі.

Фото кафе опублікувала в соцмережі російська журналістка Христина Мельникова, яка працює в "ДНР" передають Патріоти України.

Журналістка розповіла про кав'ярню "Коба" в окупованому Донецьку, в меню якої присутні позиції зі сталінськими назвами. Так, наприклад, тут можна покуштувати каву "По-сталінськи", "Привіт від Фіделя", чаї "Залізний Фелікс", "Ріка життя Лаврентія", "Великий Мао". Також серед креативних найменувань: чай «Фронтовий» з сушеної моркви та губки, напій «Піонерське літо» - какао з білим хлібом і шматочком масла.

Далі - мовою оригіналу.

«Меню знаменитой донецкой кофейни Коба. Милая и эрудированная девушка Катя, которая работает там, с душой и знанием дела может рассказать, почему выбран тот или иной рецепт напитка. Кстати, алкоголя там нет вообще, и это, как мне объяснили, принципиальная позиция хозяина кофейни. Я выбрала "Привет от Фиделя", с сиропом, украшенный щепоткой табака, который всегда был на рабочем столе постоянно курящего Фиделя… Каждый рецепт в спецменю взят не просто так. Например, заинтересовавшее меня название чая из Кипрея "Река жизни Лаврентия", оказывается, обязано легенде об Иван-Чае и руководимой Берией лабораторией по разработке напитка на его основе, который давал силу советским бойцам во время Великой Отечественной», – прокомментировала Мельникова, уточнив, что табак в кофе не бросали, а изящно украсили блюдце.

Согласно меню, стоимость напитков находится в диапазоне 40-75 руб. (18-35 грн по курсу «центрального республиканского банка ДНР» на 13.12.17). Кофейня «Коба» работает в Донецке с 2016 года. Она расположена в районе автовокзала «Южный», в рядах МАФов на остановке общественного транспорта, в частности, автобусных маршрутов № 41 и № 42.

Зал кофейни небольшой, здесь помещается всего 4 столика для посетителей. Интерьер – в стиле «а-ля СССР».

«Кофейня находится между четырьмя предприятиями, рабочие которых сыграли большую роль в становлении Донецка. Это ДМЗ, шахта, железная дорога и автовокзал (то есть, шахтер, железнодорожник, водитель и металлург). Поэтому в одном из подсвеченных стендов – фуражка водителя, путейщика, каска шахтера и сталевара, в другом – фонари шахтера и железнодорожника. На полках – советская керамика, из действующей магнитолы доносится советская классика, по телефону можно звонить, а старые часы показывают точное время. На стенах – старые фотографии Донецка и его жителей».

Также она отметила, что табак в кофе не бросали, а изящно украсили блюдце. Напомним, что Коба – первая партийная кличка Иосифа Сталина (настоящая фамилия – Джугашвили).


Довідка Патріотів України:
Журналістка Христина Мельнікова зазначена на сайті Миротворець як російська прпагандистка, яка неодноразово відвідувала окуповані області У
країни. Відома як особа, яка веде протиукраїнську пропаганду.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...