Скрепна духовність не для нас: Українці проти політиків, які хрестяться напоказ

Українцям не подобається, коли політики публічно хрестяться.


Більшість українців вважають себе православними, але виступають проти публічної демонстрації політиками своєї релігійності.

Про це свідчать дані дослідження Центру Разумкова.Українці проти публічної релігійності політиків Сайт президента УкраїниБільшість українців вважають себе православними, але виступають проти публічної демонстрації політиками своєї релігійності.

Про це свідчать дані дослідження Центру Разумкова.


Так, якщо в 2010 році позитивне ставлення до такої демонстрації показали 21% опитаних, у 2016 році - 16%, а в 2017 році - лише 13%.

При цьому негативне ставлення зросло з 40% до 47%. При цьому негативне ставлення приблизно однакове серед респондентів у всіх регіонах України: на Заході, в Центрі та Півдні - 45-47%, на Сході - 50%.

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова 3-9 березня 2017 року в усіх регіонах України крім окупованих територій. Опитано 2016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...