Скільки років ще чекати стабільності українцям, витрачаючи більше, ніж заробляючи, - аналітики

Аналітики дають прогноз коли ж нарешті Україна вийде на відносно стабільний фінансовий рівень в 2020 році.

Попри підвищення мінімальної зарплати прибутки українців досі не покривають витрат.

Відповідні дані оприлюднила Державна служба статистики.

У порівнянні із попередніми роками номінальні доходи кожної родини зросли, втім реальні виявилися набагато скромнішими. Наприклад, станом на 2002 рік на одного українця припадало в середньому по 245 гривень на місяць, тоді як минулого року цей показник збільшився до 3000 гривень.

За словами економіста Івана Нікітченка, краще за все живуть ті, хто отримує зарплату в доларах, адже більшість цін в Україні прив'язані до зміни курсу. Якщо раніше при курсі 5,3 гривень за долар офіційний дохід коливався в межах $ 46, то рік тому - $ 116 при середньому курсі 25,6 гривень.

Зменшилася й купівельна спроможність українців, адже мінімалка у 3200 гривень поки що не вивела економіку на до кризовий рівень – для цього потрібно досягти збільшення щонайменше на 5-7%, тоді як зараз – всього 2-3%.

За прогнозами аналітиків Україна вийде на відносно стабільний фінансовий рівень в 2020 році. Припускають, що тоді середні прибутки населення складатимуть від $ 240-250 на одну людину.

Джерело: "Знай.ua"

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...