Скільки платитимуть солдати за газ і житло з 1 листопада

Що зміниться в Україні з 1 листопада і протягом місяця.

Зміни з 1 листопада в Україні принесуть підвищення тарифів на газ для населення, яке останні декілька місяців відкладалося, інформують Патріоти України.

Соціальна сфера

З 1 листопада в Україні зростуть ціни на газ. З 1 листопада 2018 року ціни на газ для населення зростуть на 23,5%, повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

– Ціни з 1 листопада на газ зростуть лише на 23,5%. Не на 60%. Це те, чого нам вдалося неймовірними зусиллями досягти в результаті цих переговорів, – сказав Гройсман на засіданні Кабінету Міністрів.

З 1 листопада кожен українець може замінити старий паспорт на ID-картку. Досі ID-картку видавали, коли особа змінювала прізвище, досягала певного віку або ж губила старий документ.

Армія

З 1 листопада солдатів почнуть забезпечувати гуртожитками чи компенсацією за оренду житла. Також президент України Петро Порошенко доручив уряду передбачити у держбюджеті на 2019 рік гроші для військових, у яких пенсія менше прожиткового мінімуму.

Банки та зв’язок

З 1 листопада підвищаться тарифи на телефонію. Для населення максимальна абонплата за стаціонарний телефон без погодинної оплати місцевих дзвінків, підключений по окремій лінії, з 1 листопада поточного року збільшиться з нинішніх 43,85 грн до 51,3 грн, а з 1 січня 2019 року – до 55,92 грн.

Національний банк вирішив спростити купівлю валюти нерезидентами після операцій з облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) з 1 листопада.

Міністерство фінансів України з 1 листопада буде регулярно оприлюднювати основні показники діяльності державних банків.

Київ

Система єдиного електронного квитка (E-квиток) для проїзду в громадському наземному транспорті столиці запрацює в тестовому режимі вже з 1 листопада.

У листопаді розпочне роботу швидкісний поїзд із Києва до аеропорту Бориспіль.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...