Скіфське золото належить Україні і має повернутися до Києва, але коли?

Як проходить процес із повернення в Україну "Скіфського золота".У грудні 2016 року музеям окупованого Криму надали три місяці на оскарження вироку.

В ефірі "5 каналу" міністр культури України Євген Нищук розповів, як проходить процес із повернення в Україну "Скіфського золота".

"У 2014 році, розуміючи всю цю ситуацію, внесли поправки в закон – можливість на час анексії або окупації, ті предмети, які знаходяться поза межами, щоб вони поверталися в Україну. Це дало нам можливість голосу і серйозних аргументів у Нідерландах. Це справді чи не перший прецедент, коли ми виграли міжнародний суд", – розповів міністр.

"Хочу сказати, що був великий саботаж і тут, і в Нідерландах, було багато втрачено часу перед тим. Є з того вже певні висновки і зроблені певні дії. Ми перевели цей момент з виключно юридичної частини в політичну. Ми знаємо, що готується апеляція, вона буде розглядатися влітку і ми до неї готуємося. Почали говорити, чи повертатиме Україна 110 тис. євро. Я думаю, що 110 тисяч порівняно з мільйонами, де оцінюється колекція, тут навіть питань не може бути. Ми сподіваємося, що ті аргументи першого суду є непорушними і апеляція просто затягує час. Вона для того, щоб виснажувати нас, у тому числі фінансово, але ми витримаємо всі ці ситуації. Так це звичайно час і терміни, рік це звичайно триває", – зазначив Нищук.

Повну версію розмови дивіться у відео:

Як повідомлялося, повернення "скіфського золота" обійдеться Україні у більш ніж 110 тисяч євро. Саме таку суму музей Алларда Пірсона вимагає за зберігання та інвентаризацію колекції.

Джерело


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...