Скандал із вугіллям "Л/ДНР": Як Росія Польщі вкрадене українське вугілля збувала

Використовуючи нехитру схему протягом другої декади жовтня, Росія поставила до Польщі більше 3 тисяч тонн антрациту. Але не без участі запроданців з української сторони.

З середини жовтня РФ почала експортні продажі вугілля, видобутого в зоні АТО, транзитом через територію України до Польщі, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Економічну Правду".

Про це ЕП повідомило джерело на ринку. Протягом другої декади жовтня по цій схемі з території Росії до Польщі було поставлено 45 вагонів з вугіллям (більше 3 тис т антрациту).

Так, пунктом відправлення вантажу є залізнична станція "Несветай" (м. Новошахтинськ, РФ), з якої вагони потрапляють на прикордонну залізничну станцію "Соловей" (Білгородська обл., РФ) і в'їжджають на територію України через станцію "Тополі" (Харківська обл.). Надалі ці ж вагони в'їжджали з України на територію Польщі через прикордонний перехід "Ізов-Хрубешов".

Цю інформацію підтверджують дані РЖД.

З них видно, що вагони з антрацитом зі станції "Несветай" в'їжджають в Україну через прикордонний перехід "Соловей" - "Тополі". Кінцевим пунктом призначення цього вантажу є станція "Ізов" (Польща).

Російський Новошахтинськ - місто із законсервованою гірничодобувною промисловістю. Остання шахта тут була закрита більше п'яти років тому. У 25 км від Новошахтинська знаходиться КПП "Должанський" (Луганська обл.), через який здійснюється вивезення вугілля з зони АТО в РФ.

Новошахтинськ є одним з пунктів прийому краденого донбаського вугілля.

Про початок поставок краденого українського вугілля в Польщу стало відомо в перших числах жовтня. На той момент ці операції здійснювалися через територію Білорусі.

Дмитро Рясний, ЕП

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...