Щодня готують 3 тис. вареників і щорічно варять 20 тис. літрів борщу: Ресторан українця став легендою Мангеттену (відео)

Український ресторан Veselka є одним з найбільш відомих у Нью-Йорку.

Кадр з відео

За понад 60 років свого існування заклад став одним з легендарних місць Мангеттена, де можна спробувати прості і недорогі страви нашої кухні, повідомляє chastime на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

Ресторан належить Тому Берчарду. Його перша дружина була дочкою засновника ресторану українського іммігранта Володимира Дармохвала.

"Його не дуже потішив той факт, що я одружуся з його дочкою. Він мріяв, що вона вийде заміж за українського хлопця. Але мені здається, я досить швидко завоював його повагу. Він побачив, що мені можна довіряти", — розповів про свого колишнього тестя Берчард.

Спочатку Veselka була магазином, де можна було купити солодощі, сигарети, лотерейні квитки, а також пригоститися деякими українськими стравами. За словами Тома, з тих пір рецепти поданих страв майже не змінилися. Зараз за автентичність страв відповідає шеф-кухар Дмитро Марценюк.

В Україні він працював банкіром, а кулінарну освіту отримав вже в США. До класичного меню закладу, який не змінювався з часу його заснування, Дмитро додає фірмові рецепти його сім'ї, а також власні варіації традиційних українських страв.

Склад співробітників ресторану мультикультурний. Заклад дуже популярним серед американців і туристів. Українські іммігранти становлять лише близько 10% відвідувачів.

За 63 роки існування, ресторан "Veselka" змусив Нью-Йорк закохатися в українську кухню. Заклад став культовим місцем в Мангеттені. Тут знімають епізоди фільмів, обідають американські знаменитості, а на вихідних – вишиковуються черги із постійних клієнтів. Тож у чому секрет популярності української їжі у Нью-Йорку, та як власнику вдалося з роками зберегти автентичність меню.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...