Що ні в якому разі не можна робити українцям, щоб не втратити пенсію

Коли можуть забрати пенсії.

Ілюстрація:pixabayУкраїнці для оформлення пенсіїї вчасно за законом повинні з 2019-го мати щонайменше 26 років стажу, жити на підконтрольній території, не виїжджати в іншу країну на тривалий час і надавати Пенсійному фонду лише справжні документи, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Про це йдеться у законі "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування". Усього документ передбачає три причини для тимчасової відміни пенсії або відмови в ній: якщо не виконали вимоги щодо стажу (15 років для пенсії у 65 років і 26 років — у 60 років), якщо надали неправдиву інформацію, якщо не проживаєте за місцем реєстрації (живете на непідконтрольній території або тривалий час перебували за кордоном).

Зауважимо, що в Україні в наступному році дефіцит Пенсійного фонду сягне рекордної позначки 166 млрд грн. У Міністерстві соціальної політики зазначають: у цю суму входять зокрема невластиві витрати. Тобто надбавки до мінімалки, пенсії суддів, соціальні пенсії і т. д. Однак, так чи інакше, всю цю суму доведеться компенсувати з державного бюджету.

В умовах дефіцитного Пенсійного фонду проблемою можуть стати навіть незначні затримки, наприклад, через касові розриви. Декілька місяців тому платежі єдиного соцвнеску затримали, в результаті українці на заслуженому відпочинку більше тижня сиділи без виплат.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...