"Щастя тобi бажаю, Україно моя!": Російському поетові Бившеву висунули обвинувачення за публікацію вірша

Поету і вчителеві Олександру Бившеву за публікацію вірша "На независимость Украины" висунуто обвинувачення в підбурюванні до ненависті за національною ознакою за ст. 282 Кримінального кодексу Росії.
Обвинувачення Бившеву висунуто в межах третьої кримінальної справиУ Росії в межах кримінальної справи щодо публікації вірша "На независимость Украины" висунули обвинувачення російському поету і колишньому вчителеві німецької мови середньої школи в Орловській області Олександру Бившеву. Про це він повідомив виданню "ГОРДОН", передають Патріоти України.

Його обвинувачують у злочині за статтею Кримінального кодексу РФ "підбурювання до ненависті або за національною ознакою".


Фото надане Олександром Бывшевым

Це була третя кримінальна справа стосовно Бившева, відкрита 30 вересня "за фактом оприлюднення в мережі інтернет матеріалів екстремістського характеру".

Навесні 2014 року Бившев написав два вірші на підтримку України – "Украинским патриотам" і "Украинские повстанцы". Через кілька місяців проти нього відкрили дві кримінальні справи за ст. 282 Кримінального кодексу РФ (збудження ненависті або ворожнечі).

Бившеву загрожувало до п'яти років в'язниці. Майже через рік Кромський районний суд засудив вчителя до 300 годин виправних робіт і заборонив викладацьку діяльність. Крім цього, Федеральна служба з фінансового моніторингу занесла Бившева до "переліку активних терористів і екстремістів"Росії.

17 січня 2017 року Кромський міжрайонний слідчий відділ Слідчого комітету в Орловській області порушив нову кримінальну справу проти Бившева за його вірш "На независимость Украины", який було опубліковано 22 лютого 2015 року на його сторінці у "ВКонтакте".

"Я прекрасно віддаю собі звіт в тому, які наслідки можуть очікувати мене в самі найближчі дні. Велика ймовірність фабрикації проти" поета-терориста "чергової кримінальної справи по настільки полюбилася владою 282-й (політичної) статті" екстремізм ". Схоже, мав рацію один з моїх "доброзичливців" в погонах: "Вас тут уже не залишать в спокої ..." - написав Бившев.

Патріоти України пропонують текст вірша Олександра Бившева:

В адрес тебя летят пули, снаряды, маты.
(Не наигрались, поди, кацапы в свои "аты-баты".)
"Ишь, захотела свободы! – взвыла Москва. – Вот дерьмо!.."
Твой Майдан для Кремля, как для циклопа бельмо.

Прав был Мыкола Гоголь: эти свиные рыла
Русь захватили "Святую" спереди, с флангов и тыла.
В месте на букву "ж" засели уже глубоко.
Здесь прописались навечно Шариковы и Ко.

К зеркалу подойти боится немытая "Раша".
"Третий Рим", "Китеж-град" и прочее – просто лажа.
Но мечтает по-прежнему в мире иметь всех в рот.
И с похмелья рыгает: "Мы – богоносец народ!"

Северная держава смотрится наглым подростком.
В ней квартирует тьма горячих голов-отморозков.
Бомб ядреных до черта и "калашей" будь здоров...
Дай им топор войны – ох, наломают дров!

"Ватник" захлебывается ненавистью к "укропу"
И на чем свет стоит Штаты клянет и Европу.
НАТО пускай готовит побольше и крепче сеть. –
Русскому хватит медведю на соседей борзеть.

В ледяном Быдлостане ничто под Луной не ново:
Сталина почитают опять как отца родного.
Дружно встать в позу рака – иванушкам самый смак.
Видно, и впрямь без плетки им не прожить никак...

С той, что тебя гнобила, Господь еще спросит строго.
В дебри, леса, болота скатертью ей дорога.
А я на Запад гляжу, слезно небо моля:
"Щастя тобi бажаю, Україно моя!"

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...