СБУ блокує ввезення через аеропорт Бориспіль перспективної військової розробки, - активіст

Незважаючи на всі можливі дозволи, контррозвідка СБУ заборонила передавати розробку, яку 29 жовтня привезли вчені з Південної Кореї.

Вчені з Південної Кореї привезли унікальний тепловізор, який мав бути доставлений до конструкторського бюро "Луч", але СБУ задлокувала його ввезення у аеропорту "Бориспіль". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на строінку Dylan Malyasov у соціальній мережі Facebook.

"В країні, де гостро відчувається нестача сучасних протитанкових засобів, на тлі постійно зростаючої загрози відбулося не уявлене! 29 жовтня рейсом LH1492 з Франкфурта до Києва прибула делегація Південнокорейської компанії, яка везла унікальну розробку для комплектації українських протитанкових ракетних комплексів нового покоління, при цьому передавала українській стороні безкоштовно! В аеропорт "Бориспіль" був доставлений комплект спеціального тепловізора з дальністю дії в 7 км, при цьому його розмір у кілька разів менше будь-яких світових аналогів, що дозволяє встановлювати його на українські ПТРК", - говориться у повідомленні.

Повідомляється, що дана зброя на пряму несе загрозу танковим з'єднанням потенційного ворога і може змінити баланс сил на полі бою, але співробітники управління контррозвідки СБУ здійснили спробу огляду і вилучення тепловізора. Делегація перешкодила огляду і передала виріб на тимчасове зберігання митній службі до з'ясування всіх питань.

"30.10.2017 представники КБ "Луч" разом з компанією спецекпортером прибули на місце і спробували знову отримати виріб, який Південнокорейська сторона безкоштовно передає на строк в три місяці для проведення оціночних випробувань безпосередньо на території України", - йдеться у повідомленні.

"Надавши всі необхідні документи і дозвіл від експортної служби контролю, все одно надійшла відмова від СБУ... мотивуючи, що документи на ввезення одноразові, навіть не дивлячись на те, що вони були оформлені до 31.12.2017. Надійшла відмова від Митниці під тиском СБУ, що документ на ввезення вже використаний і він одноразовий, хоча попередня зміна митниці стверджувала, що вилучає тепловізор через відсутність оригіналу. При цьому в митній зоні перебувало 6 співробітників СБУ, які давали прямі вказівки працівникам митниці "Борисполя", - повідомляє активіст.

Він переконаний, що жодних вагомих підстав затримувати тепловізор не було у зв'язку з тим, що всі необхідні документи були в наявності.

"Прошу допомоги шановних колег журналістів і всіх небайдужих не допустити вилучення секретного тепловізора і його подальше потрапляння в руки проросійських сил, або ж просто згортання перспективного напрямку. При цьому Південнокорейська сторона знаходиться в шоковому стані від того, що провідні державні підприємства оборонної галузі України піддаються саботажу з сторону силових органів своєї ж країни", - повідомляється на сторінці.

"Прохання, зателефонуйте на митницю "Борисполя" і задайте прямі запитання, чому не віддають КБ "Луч" даний тепловізор!", - додає активіст.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...