Ринок тютюнових виборів занепадає, дефіцит наростає - Тедіс Україна

Вітчизняні продавці та покупці сигарет зіткнулися з перебоями у поставках товару.

Tedis Ukraine оцінила дефіцит на ринку цигарок в 40%, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на директора Tedis Ukraine Івана Бея.

"У даний час ринок тютюнових виробів знаходиться в стані певної турбулентності в зв'язку наявністю нездорового і непрогнозованого попиту на тютюнові вироби. Дефіцит цигарок на ринку зараз становить 40%, чого ніколи раніше не було", - заявив Іван Бей.

Згідно з оцінками директора, в результаті такої ситуації тільки по акцизу державний бюджет за квітень недоотримає 1,1 млрд гривень.

"Ми адаптували бізнес-процеси до нових умов і намагаємося по максимуму забезпечити продукцією як великих (великі роздрібні мережі), так і інших роздрібних контрагентів. Сподіваємося, що найближчим часом обстановка стабілізується, а контролюючі органи не дадуть ринку тютюнових виробів знову піти "в тінь", - додав він.

Бей також акцентував увагу на тому, що Tedis Ukraine в повному обсязі виробляє всі необхідні відрахування в бюджет України і своєчасно нараховує заробітну плату своїм співробітникам.

"На сьогодні не всі регіональні структурні підрозділи відновили свою діяльність, але в цілому Tedis Ukraine працює. Зараз ми сконцентровані над відновленням діяльності компанії в штатному режимі", - прокоментував директор роботу компанії.

Він заявив, що Tedis Ukraine здійснила всі необхідні дії для оскарження неправомірних дій правоохоронних органів (арешт рахунків, опечатування складських приміщень, вилучення придбаної на законних підставах продукції).

Бей висловив надію, що кожна гілка влади професійно розбереться в ситуації, прийнявши незаангажоване і законне рішення.

Як повідомлялося, 31 березня правоохоронці заявили, що викрили "масштабні факти ухилення від сплати податків монополістом на ринку тютюнових виробів" – ТОВ Тедіс Україна (до травня 2016 року – Мегаполіс Україна). ГПУ зазначила, що частина "злочинно отриманих коштів" йшла на фінансування тероризму.

Тедіс Україна відкинула всі звинувачення, заявивши, що вони "не мають під собою жодних підстав".

3 квітня, прес-служба компанії розповсюдила відкрите звернення до президента від "іноземних власників значної частки" Тедіс Україна, Річарда Даксбері та Річарда Доріана. За їхніми словами, 31 березня всі без винятку банківські рахунки підприємства були арештовані. Правоохоронці також вилучили товар на загальну суму понад 1 млрд грн.

В той самий день, 3 квітня, голова Антимонопольного комітету України (АМКУ) Юрій Терентьєв заявив, що вважає раніше накладений його відомством на Тедіс Україна штраф справедливим.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...