Розпал грипу в Україні: Особливості цього епідемічного сезону, - вірусолог (відео)

Цього року в Україні активно циркулює відразу кілька небезпечних штамів грипу.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на інформацію заявила вірусолога Алли Мироненко.

"Це той сезон, коли у нас велика різноманітність циркулюючих штамів. Тобто присутні зараз і викликають захворювання віруси грипу А H1N1, вірус H3N2, які превалювали в минулому сезоні. Основний збудник - це вірус групи В. Причому у нас циркулює дві генетичні гілки" , - зазначила вона.

При цьому фахівець оцінила і ефективність медичних масок.

"Маска насправді знижує ризик захворіти на грип, але вона абсолютно не захищає. Є спеціальні маски, які ми рекомендуємо для медичних працівників, які мають фільтруючий елемент, спеціальний клапан. Але це не одноразова маска. На вулиці взагалі маску використовувати недоцільно. Але (можна. - Ред.) в приміщенні, транспорті, метро, коли одна людина може чхнути і заразити 10 людей", - підкреслила Мироненко.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...