Розпад Росії стане величезним потрясінням, яке викличе турбулентність у всьому світі, - відомий письменник

Письменник Павло Вольвач вважає, що розпад Росії стане величезним потрясінням, яке визве турбулентність у всьому світі, але Україні не варто сподіватися на розпад сусідньої держави-агресора.

Письменник Павло Вольвач вважає, що Україні не варто сподіватися на розпад сусідньої держави-агресора. Вийти зі складної ситуації, в якій опинилася Україна може завдяки власному очищенню - каже письменник.

Ми вже впритул підійшли до зміни олігархічного ладу. Не може так бути, коли всі ресурси і багатства зосереджені в кількох родинах. Найсмішніше, що олігархи самі не розвиваються. Вони стали супербагатими не завдяки якимось своїм здібностям: не придумали рентгену чи нові форми автомобілів. Більше того, вони не вдосконалюють і не розвивають своє виробництво. Олігархи — не якісні власники. Вони ухопили пиріг завдяки збігу обставин. У 1990-х відбувся величезний обман — так звана приватизація. Відповідно проїдається країна. Зараз Україна — найбідніша країна в Європі.

Як має відбутися зміна ладу?

Зараз у нас дві України. Основна Україна твориться в зоні АТО. Люди, які там були і є, вже мають загострене відчуття справедливості. Думаю, вони стануть центром сили, навколо цих людей буде формуватися якась вісь та нові ідеї.

Зараз у нас дві України. Основна Україна твориться в зоні АТО. Люди, які там були і є, вже мають загострене відчуття справедливості. Думаю, вони стануть центром сили, навколо цих людей буде формуватися якась вісь та нові ідеї

Мене дивує, що за 25 років незалежності українська політична думка не спромоглася сформувати елементарного — образу майбуття. Жодна політична сила не може притомно пояснити, яку Україну вона бачить. Поміняти кольори на прапорі місцями — це не ідея. А поки що все у нас на такому рівні робиться.

Які заголовки новин ви б хотіли прочитати завтра?

Хоча б про припинення бойових дій і про те, що наші закріпилися на позиціях, на яких вони є. І що відповзла Росія. Але, думаю, такого ніколи не буде, вона завжди над нами тяжітиме. Інша річ, що це має навчити нас існувати з ними на рівних. Ізраїль же співіснує з арабським світом.

Найбільше, чому не вірять і не сприймають президента Порошенка — бо він не покарав винних. Після 25 років наскрізного розкрадання, коли поїли, яка шашіль, Україну, ніхто не засуджений. Не треба розстрілів на стадіонах, але переважна більшість українців хотіла б, щоб винні сіли в тюрми

Мені здається, що найбільше, чому не вірять і не сприймають президента Порошенка — бо він не покарав винних. Після 25 років наскрізного розкрадання, коли поїли, яка шашіль, Україну, ніхто не засуджений. Не треба розстрілів на стадіонах, але переважна більшість українців хотіла б, щоб винні сіли в тюрми. І це було б уже не бутафорією, як з Насіровим, а це мала б бути перша така одмашка. А раптом що?

Зараз популярні агресивніші настрої на адресу Росії.

Якщо Росія розпадеться - що це змінить? Це не принесе, принаймні зразу, добра Україні, а тим більше, світу. Така величезна територія. Це хаос, потрясіння, світ знову увійде в якусь зону турбулентності.

Нам треба просто ставати сильними, "иначе нас сомнут". Росія нікуди не дінеться — не сяде на корабель і нікуди не відпливе. А розмови про те, щоб завоювати завтра Тулу, а післязавтра Рязань — смішні. Навіщо нам Тула і Рязань?

Якщо Росія розпадеться - що це змінить? Це не принесе, принаймні зразу, добра Україні, а тим більше, світу. Така величезна територія. Це хаос, потрясіння, світ знову увійде в якусь зону турбулентності. Нам треба просто ставати сильними, "иначе нас сомнут". Росія нікуди не дінеться — не сяде на корабель і нікуди не відпливе. А розмови про те, щоб завоювати завтра Тулу, а післязавтра Рязань — смішні. Навіщо нам Тула і Рязань?

Письменник Захар Прилєпін з Рязані приїхав в ДНР не так воювати, як піаритися. Каже, що хоче "перебити бандерівців". І іноді у нього прориваєтсья в інтерв'ю, що "дойдем мы до Одессы". Чогось йому в своїй Рязані весь час мариться Одеса.

Для чого це йому? Він же людина наче інтелектуальна.

У цьому якраз і жах ситуації — він типовий росіянин. Ця імперськість російська закладена у російському національному характері. Їм треба Одесу, треба Львів, більше того, їм завжди треба протоки. Про це майже два століття тому мріяв Достоєвський, зараз сучасний Едуард Лімонов тиждень тому у своєму жж дає рекомендації, як гуру: "Надо поссорить Украину с Польшей и надо присмотреться в проливам".

Прилєпін цілком такий самий. Така позиція для росіянина — ознака нормальності: "пульс нормальный, парень здоров".

Нам потрібен Донбас в такому стані, як є зараз?

То наша земля. В ідеалі зберегти і землю, і змінити народ ментально. А це зараз цілком реально: розвернути телевізор, змінити інформаційний контент. Це вже видно на звільнених територіях: діти уже у вишиванках у школи ходять і переходять на українську. Там більшість теж українці.

Поки що на Донбасі виразка — концентрована вата. Після років війни знайти спільну мову важко. Кров розділяє. Як це зшити, я не знаю

Але поки що на Донбасі виразка — концентрована вата. Після років війни знайти спільну мову важко. Кров розділяє. Як це зшити, я не знаю. Якби Росія свої мацаки звідти прибрала, все можна вирішити. Махрових і ідейних сепаратистів можна вивезти десь за хутір Михайлівський. З іншими людьми можна знайти спільну мову.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...