"Россия - это Нигерия с ядерным оружием": Експерт оцінив шанси Москви у разі зіткнення зі США

Які шанси у Путіна, якщо буде йти на подальшу конфронтацію із Заходом.

Росія переоцінює свої можливості в протистоянні з американцями, а конфронтація Вашингтона і Москви вигідна Україні. Таку думку висловив в інтерв'ю сайту "Сегодня" науковий співробітник Центру трансатлантичних відносин при Університеті Джонса Хопкінса Тарас Кузьо, інформують Патріоти України.

Тарас КузьоВін дивується, як взагалі може відбутися зустріч президента США Дональда Трампа і російського лідера Володимира Путіна після ударів США по Сирії.

"Після удару по Сирії ми взагалі не знаємо, чого чекати. Мені це трохи нагадує СРСР початку 80-х. Як і Союз тоді, Росія зараз переживає період застою, низькі ціни на нафту і газ, але Росія переоцінює свої можливості. Росія – це Нігерія з ядерною зброєю. І конкурувати з США (я вже не кажу про НАТО) у військових питаннях, вона не зможе. Це призведе до банкрутства Росію так, як тоді збанкрутувати Радянський Союз. Так, у Путіна образ мачо, він ходить без сорочки. Але він програє, якщо йтиме на подальшу конфронтацію".

Кузьо вважає, що дії Трампа щодо Росії – це дуже великий позитив для України.

"Трамп для України набагато краще, ніж Обама. Обама був слабкий, він хотів перезавантажити відносини з Росією навіть після її військового вторгнення до Грузії. Після 2016-го, коли Росія втрутилася в американські президентські вибори, Захід нарешті прокинувся, і це добре для України. Адже якщо порівнювати з 2014 роком, перед обличчям російської агресії президент Порошенко стояв практично сам, не маючи підтримки на Заході, який був ще не готовий змінити своє ставлення до Росії. А тепер, особливо після удару в Сирії, Україна стає потужним союзником Заходу".

Пентагон розкрив деталі атаки на Сирію. 14 квітня США, Франція і Велика Британія всі випустили 105 ракет. По об'єкту в районі Дамаска випустили 76 ракет. По другій цілі в провінції Хомс було випущено 22 ракети, причому в цьому ударі брали участь всі три країни. Третій об'єкт – бункер, в якому, як стверджують США, зберігалася хімічна зброя, був атакований сімома ракетами. Удари знищили всі задані цілі.

У свою чергу президент Петро Порошенко заявив, що своїми діями в Сирії Росія знущається над міжнародним правом. Глава держави вважає, що світ перебуває в розпалі нової "холодної війни".

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...