Російські методи: Як буде економічно знищено два українських порти в Азовському морі

15 червня стало відомо, що РФ тимчасово перекриє сполучення між Чорним та Азовським морями. Причина - будівництво Керченського мосту.

Місяць назад, 15 червня, стало відомо, що Російська Федерація тимчасово перекриє сполучення між Чорним та Азовським морями. Причина – будівництво через Керченську протоку Кримського мосту, який має сполучати Росію з окупованим півостровом. Так, згідно з офіційним повідомленням міністерства транспорту РФ, доступ до Азовського моря буде заблоковано 3-6, 8-10, 14-21, 28-31 серпня і 1-4 вересня 2017 року. Право на переміщення по морю матимуть лише судна і кораблі військово-морського флоту РФ, федеральних органів безпеки та засоби, які здійснюватимуть будівельні роботи.

За словами громадського діяча Станіслава Краснова, про плани збудувати Кримський міст Росія заявила ще у березні 2014 року, відразу після окупації півострова. Будівельні роботи розпочалися восени того ж року, а, згідно з планами керівництва РФ, в експлуатацію міст буде введений літом 2018 року.

«На моє здивування, терміни введення в експлуатацію мосту, ймовірно, не будуть перенесені. Тривалий час я сам не вірив, що в Росії щось виходить. Мабуть, вівся на «ура-патріотизм» деяких українських медіаресурсів про те, що в них нічого не виходить, що ні метра не збудовано, але я зайшов на сайт Кримського мосту… Ну добре, сайту можна не довіряти, бо це пропагандистський сайт… Зайшов на Google Maps і побачив, що дійсно 2/3, а, можливо, і 3/4 довжини мосту вже готові. Не з’єднаний міст лише в тих місцях, де найглибші місця протоки. І, власне, для з’єднання мосту – там будуть стояти арки – на місяць перекриють Керченську протоку», - розповів Краснов.

За його словами, спорудженням Кримського мосту Росія економічно знищить два українських морських порти, які знаходяться в Бердянську та Маріуполі.

«У вересні Азовське море буде розблоковане лише частково. Згідно з заявами росіян, з Азовського моря будуть виходити лише невеликі судна з осадкою не більше 8 метрів, які зможуть пройти під Кримським мостом. Відповідно два українських морських порти, які знаходяться в Азовському морі, - Бердянський і Маріупольський – виявляться повністю заблокованими та економічно знищеними», - повідомив він.

«Наразі, не заважаючи на військовий конфлікт, на тимчасову окупацію Маріуполя та окупацію Криму, Маріупольський порт веде активну торгівлю з багатьма країнами світу. Різні міжнародні судна в нього заходять, а після будівництва мосту вони не зможуть заходити в порт», - відмітив громадський діяч.

Краснов також висловив невдоволення щодо реакції української влади на плани Кремля.

«Виявилося, що єдиною реакцією була заява одного українського чиновника (заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, - ред.). Він заявив, що єдине, що вони збираються робити у випадку заблокування РФ Керченської протоки – подадуть в суд і вимагатимуть повернення збитків у розмірі 19 мільйонів доларів. Це брєд. Замість того, щоб вимагати посилення санкцій і самим щось робити, вони таким чином визнають, що Крим - російський», - обурився він.

«Чому Росія дозволяє собі такі хамські поступки у відношенні до України та міжнародного права? Все дуже просто. Україна не робить навіть того, чого очікує від неї міжнародна спільнота: Захід вводить (проти РФ, - ред.) санкції, Україна – продовжує торгувати; Захід виголошує ноти протесту, Україна – мовчить», - підсумував Краснов.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...