Російські хакери проти Макрона: Зафіксовано 160 спроб електронного шпигунства та атак на виборчий штаб французького лідера

У виборчій кампанії кандидата на посаду президента Франції Емманюеля Макрона повідомили, що кампанія кандидата була мішенню пов’язаних із Росією хакерів.

Еммануель Макрон. Фото: ZIK/EPA/YOAN VALAT

Спроби проникнути в цифрові носії були зафіксовані в грудні, повідомляють Associated Press і New York Times із посиланням на керівника комп’ютерного підрозділу кампанії Макрона Муніра Махджоубі, передає Радіо Свобода.

Він підтвердив дані фірми із кібербезпеки Trend Micro, яка нарахувала 160 спроб електронного шпигунства за допомогою хакерської групи Pawn Storm, також відомої як Fancy Bear. Саме цю групу спецслужби США називали підрозділом розвідувальних служб Росії.

«Це серйозно, але нічого не було скомпрометовано», – цитує Associated Press Муніра Махджоубі.

Російські офіційні особи неодноразово спростовували звинувачення, що їхня держава санкціонує хакерство.

До другого туру президентських виборів у Франції вийшли центрист Емманюель Макрон і крайньо права Марін Ле Пен, яка набагато лояльніше ставиться до політики Москви, зокрема, називала окупований Крим російським.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...