Російські дипломати заборгували полякам більш ніж $2 млн доларів США

Відповідач не з'явився на слухання, тому згідно з польськими законами вимогу заявника суд задовольнив. Зазначену суму стягнуть з відсотками.

У Росії є два тижні на оскарження рішення суду

Варшавський суд вимагає від Росії $2,3 млн за використання дипломатичної будівлі, яка знаходиться у столиці Польщі.

Про це повідомила прес-секретар суду Дорота Траутман.

Держказначейство і мерія Варшави звинуватили росіян у незаконному використанні нерухомості протягом 2009-2015 років і вимагають погасити заборгованість в розмірі 8,9 млн злотих або $2,3 млн.

Відповідач не з'явився на слухання, тому згідно з польськими законами вимогу заявника задовольнили. Зазначену суму стягнуть з відсотками.

У Росії є два тижні на те, щоб оскаржити рішення.

Раніше аналогічне варшавському ухвалили рішення і в Гданську, де росіяни також користувалися будівлями без оформлення документів.

Тоді суд постановив стягнути з РФ 7,8 млн злотих ($2 млн), за те, що РФ без підписання необхідного договору користувалася у 2012-2015 роках будівлею в Гданську.

У Москві вважають, що об'єкти російської дипломатичної нерухомості, які розташовані в Польщі, - це власність Росії.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, колишнього посла США в Росії Майкла Макфола насмішили слова Володимира Путіна на зустрічі з німецьким канцлером Ангелою Меркель.

Автор матеріалу:

Ася Рябошапка

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...